Ny SAS-rute mellem Aarhus og Stockholm skal dække voksende behov

Det er især erhvervslivet, der ifølge SAS har efterspurgt ruten.

Foto: Jens Thaysen

SAS åbner fredag for billetsalget til en helt ny rute mellem Aarhus og Stockholm. Passagerer kan benytte den nye rute til Stockholms Arlanda-lufthavn fra oktober. Det skriver luftfartsselskabet i en pressemeddelelse.

- Vi ser stor kundeefterspørgsel mellem disse to økonomisk voksende regioner i Skandinavien, og det øgede rejsebehov er vi rigtig glade for nu at imødekomme. Ud over den direkte forbindelse så giver ruten også mulighed for videre rejse med SAS til Nordsverige, Finland og Hongkong fra Arlanda, siger direktør Simon Pauck Hansen, SAS Network, i pressemeddelelsen.

Det er især erhvervslivet, der ifølge SAS har efterspurgt ruten. Samtidig er der også et behov for transport mellem byerne fra et stærkt samarbejde mellem forsknings- og universitetsmiljøerne i Aarhus og Stockholm. Med den nye rute udbyder SAS mere end 65.000 årlige sæder mellem Aarhus og Stockholm.

- Det er et stort plus, at vi nu som supplement til vores eksisterende program kan tilbyde erhvervslivet en ekstra direkte rute til Stockholm. Vi har hele tiden vidst, at kunderne var der, og at SAS nu med deres tiltag bekræfter det, viser os, at vi er på vej i den helt rigtige retning, siger Peter Høgsberg, Aarhus Lufthavn.

Søndag den 25. oktober klokken 18:35 er første afgang fra Aarhus. Flyveturen tager cirka 1 time og 30 minutter, og der vil være to daglige afgange med fem ugentlige morgenafgange og seks ugentlige aftenafgange. Alle afgange mellem Aarhus og Stockholm skal betjenes med en 70-sæders ATR-flyvemaskine opereret af Jettime.

- Netop samarbejdet med en operatør med mindre fly, giver os mulighed for at tilbyde så mange ugentlige afgange. Jettime flyver med helt nye og SAS-bemalede fly, så kunderne vil få en oplevelse, som er helt i tråd med SAS' høje standarder, siger Simon Pauck Hansen.

SAS har i forvejen annonceret 15 nye ruter i 2015.