Ny revisorfusion på vej: Vil sætte sig på SMV-markedet

RSM Plus bliver en del af Beierholm i en fusion, der blandt andet skal give flere muskler til konsulentarbejde.

Beierholm og RSM Plus går sammen i fornuftsægteskab. Fold sammen
Læs mere

Landets femte- og sjettestørste revisorselskaber slår nu pjalterne sammen i et fornuftsægteskab, der skal give et samlet selskab flere muskler til at sætte sig på markedet for små og mellemstore virksomheder og til at yde flere konsulentydelser, skriver Børsen.

Fusionen skal udfordre landets fire store revisorselskaber, Deloitte, PwC, EY og BDO, og åbner dermed en ny flanke i revisorkrigen, der har raset de sidste par år. Nu står salget om de mindre virksomheder. Med en omsætning på 700-750 mio. kroner vil den nye fusion, der skal fortsætter under Beierholm-navnet, være landets femtestørste, men nu med mindre afstand til de større konkurrenter.

»Det vi egentlig styrker virksomheden til, er at gøre den stærkere til at levere andre ydelser. Og for at udvikle de her nye ydelser, kræver det noget størrelse,« siger Kenneth Jensen, adm. direktør i Beierholm.

Nye regler betyder, at syv ud ti virksomheder i dag kan fravælge revision, og det lægger pres på revisorne, der må finde andre gode grunde til, at virksomhederne skal blive som kunde.