Ny realkreditplatform koster job i banksektoren

Sydbank og de 59 øvrige Totalkredit-banker er i gang med at udvikle en ny realkreditplatform, der skal digitalisere og optimere forretningen.

Arkivfoto. Sydbank og de 59 øvrige Totalkredit-banker er i gang med at udvikle en ny realkreditplatform, der skal digitalisere og optimere forretningen. Fold sammen
Læs mere
Foto: ERIK REFNER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sydbank og de 59 øvrige Totalkredit-banker er i gang med at udvikle en ny realkreditplatform, der skal digitalisere og optimere forretningen.

Det skriver Dagbladet Børsen.

Tirsdag fremlagde topchefen i Sydbank, Karen Frøsig, bankens halvårsregnskab, hvor hun løftede sløret for den nye it-platform, der skal automatisere produktionen og nedbringe bankernes omkostninger.

Det vurderes, at projektet vil beløbe sig til 75 mio. kr. Karen Frøsig og formanden for Finansforbundet, Kent Pedersen, forventer, at den digitale omvæltning vil koste arbejdspladser.

»Der falder en masse arbejdspladser væk i den her bank i de kommende år. Det kan man sætte sig hen i hjørnet og blive rigtig bange for. Man kan også stille sig midt ud på spillepladsen og sige: Hvor er der kommet mange nye muligheder,« siger Karen Frøsig til Dagbladet Børsen.

Der skal blandt andet skæres i den del af medarbejderstaben, der clearer dokumenter i forbindelse med låneansøgninger. Dog understreger topchefen, at der i fremtiden vil blive brug for flere boligrådgivere.