Ny realkreditaftale åbner for milliardmarked

En ny realkreditaftale, der gør det muligt for kunder, som har overskredet lånegrænsen på 80 og 60 pct. af ejendommens værdi, at skifte institut, åbner for et nyt milliardmarked for realkreditselskaberne.

Arkivfoto. En ny realkreditaftale, der gør det muligt for kunder, som har overskredet lånegrænsen på 80 og 60 pct. af ejendommens værdi, at skifte institut, åbner for et nyt milliardmarked for realkreditselskaberne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

BRF-topchef er klar til at gå på kunderov. Det skriver Børsen.

Den nye aftale skal gøre det nemmere og ikke mindst billigere at skifte realkreditinstitut, og i aftalen er der således inkluderet en mulighed for at flytte hele lånet, selvom det overskrider lånegrænserne. Denne manøvrer har ikke været mulig førhen, hvilket har gjort at boligejere, hvis ejendomsværdi er faldet, har været stavnsbundet til deres realkreditinstitut.

Carsten Tirsbæk, der er administrerende direktør i Jyske Bank-ejede BRF Kredit, ser i kølvandet på aftalen stort potentiale for at kunne hive nye kunder i butikken.

- Som den koncern, der er mest konkurrencedygtig og ikke har hævet priserne, vil mange kigge mod os, lyder det fra Carsten Tirsbæk til Børsen.

Bankanalytiker i Handelsbanken Capital Markets Mads Thinggaard er enig i, at den nye aftale åbner op for et potentielt stort marked med en samlet lånemængde på 395 mia. kr. Hvis eksempelvis BRF Kredit formår at hæve sin markedsandel til 10 pct. fra de nuværende 6 pct. vil BRF Kredit hente lån for ca. 15 mia. kr.