Ny priskrig på USA-ruter: Islandsk udfordrer flyver til New York for 799

Flyselskaberne underbyder i disse dage hinanden på de populære ruter fra Danmark over Atlanten. Dårligt har Lufthansa annonceret sin nye billettype, før islandske WOW Air nu starter en kampagne, der skal fragte passagerer til syv amerikanske byer for 799. Billetten er dog uden mad og bagage, og rejsen tilbage bliver marginalt dyrere.

Foto: Jonas Skovbjerg Fogh. Skuli Mogensen, direktør i det islandske flyselskab Wow Air, har netop lanceret billetter over Atlanten for kun 799 kroner, hvormed islændingene intensiverer priskampen på de populære afgange.
Læs mere
Fold sammen

Priskrigen fortsætter på ruterne over Atlanterhavet. I sidste uge lancerede Lufthansa en helt ny type billetter eksklusivt i Skandinavien, der lader passagererne flyve til en række amerikanske destinationer for 2000 tur/retur. Men dårligt er tyskernes tilbud kommet på hjemmesiden, før det islandske lavprisselskab WOW Air nu lancerer et angreb på de populære ruter. Islændinge har netop søsat en kampagne, som løber mellem 1. november og 10. december, og tilbyder priser ned til 799 kroner.

»USA er netop blevet kåret til danskernes foretrukne destination uden for Europa, og især er sommerferie på den anden side af Atlanten populær. Men mange af USA's store byer har også spændende ting at byde på i efteråret og især omkring jul. Det vil vi gerne give danskerne mulighed for at opleve og sænker derfor priserne markant til en række af vores nordamerikanske destinationer i november og december,« siger ejer og stifter af WOW Air Skúli Mogensen i en pressemeddelelse.

De 799 er prisen for WOW Airs mest skrabede billet. Der er intet inkluderet ud over kabinetasken, modsat Lufthansa, der tilbød mad på rejsen. Prisen for Lufthansas rejse var 2.000 kroner for en returbillet, hvilket ikke ligger langt fra WOW Airs tilbud, da den billigste billet fra New York til København i øjeblikket ligger på 1.185 - altså sammenlagt 1.984 kroner - dertil kommer et bookinggebyr, hvorfor WOW Air ender på 2.090 kroner for en retur. Det ændrer dog ikke på, at de 799 kroner for én vej er noget af det laveste, som p.t. tilbydes.

De transatlantiske ruter var i mange år de traditionelle flyselskabers territorium, mens lavprisselskaberne holdte sig til de kontinentale ruter i Europa. Således flyver hverken Ryanair eller EasyJet den dag i dag over Atlanten. Meget ændrede sig dog, da Norwegian i foråret 2014 lancerede ruter til blandt andet New York til priser, som var meget konkurrencedygtige. Det er ikke mindst lanceringen af en ny type langdistancefly, som har muliggjort de lave priser. Norwegian bruger blandt andet Boeings 787 Dreamliner, der bruger mindre brændstof end kæmpeflyets forgængere. Netop Norwegian tilbyder i øjeblikket billletter over Atlanten for så lidt som 973 kroner, mens returbilletten kan købes for 899. Det er på selskabets LowFare-billetter, hvor kun kabinetasken er inkluderet.

Sidenhen har flere selskaber fulgt trop. WOW Airs tilbud gælder for rejser til Pittsburgh, Boston, Washington DC, Chicago, New York, San Francisco og Los Angeles - her er det særligt New York, der er populært blandt danske rejsende. Er du under 26, så kan det måske godt give mening at vælge SAS, for her tilbyder det skandinaviske selskab i øjeblikket en returrejse for så lidt som 2.400 kr. på deres ungdomsbilletter - og så er bagagen inkluderet.

WOW Air udbyder 500 billetter til rabatprisen.