Ny praksis og drift løfter forventningerne hos Totalbanken

Totalbanken opjusterer forventningerne til basisindtjeningen for 2015 med 13 mio. kr. til niveauet 53 mio. kr. mod tidligere forventet 40 mio. kr., oplyser den midtfynske bank.

Overskuddet i Totalbanken løftes af kursregulering på 4,6 mio. kr., som er avance ved salg af en investeringsejendom. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sonny Munk Carlsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det sker som følge af ændret regnskabspraksis og bedre drift.

- Korrigeret for den ændrede regnskabspraksis forventer banken et resultat før skat i niveauet 23-24 mio. kr. i 2015, hvor det tilsvarende korrigerede resultat er på 19,3 mio.kr. i 2014, meddeler Totalbanken.

Det forventede resultat indeholder ifølge banken de nedskrivninger, som følger af Finanstilsynets undersøgelse i november 2015, samt de yderligere nedskrivninger, som bestyrelsen har vurderet nødvendig.

Overskuddet løftes af kursregulering på 4,6 mio. kr., som er avance ved salg af en investeringsejendom.

Den ændrede regnskabspraksis fra Totalbanken er knyttet til hybrid kernekapital og kommer, efter at Finanstilsynet har afleveret et orienteringsbrev hos bankerne i december sidste år.

- Med den ændrede regnskabspraksis klassificeres hybrid kernekapital for 95 mio. kr., der opfylder betingelserne i CRR-forordningen, som egenkapital, og renteudgifterne føres som en transaktion på egenkapitalen. Den ændrede regnskabspraksis påvirker både basisindtjeningen og resultatet positivt med 10,5 mio.kr. i 2015 og 8,6 mio. kr. i 2014, ligesom egenkapitalen påvirkes positivt med 95 mio. kroner, skriver Totalbanken.