Ny Playstation til de tunge spil

Sony klar med en opdateret udgave af Playstation 4, før de nye »virtual reality«-briller kommer i handelen.

Foto: NOAH BERGER. Sonys kommende Playstation VR-briller kræver mere af spillekonsollen, så den japanske elektronikgigant arbejder på en opdateret udgave af Playstation 4. Arkivfoto: Noah Berger, Reuters/Scanpix
Læs mere
Fold sammen

Kun tre år efter at Sony sendte sin Playstation 4 i handelen, er den japanske elektronikgigant klar med en ny udgave af sin populære spillekonsol.

Der bliver ifølge den amerikanske finansavis Wall Street Journal tale om en opgraderet udgave af Playstation 4 med flere hestekræfter, så den bedre kan trække de nye, grafiktunge spil, som det nye mantra - virtuel virkelighed eller »virtual reality« - lægger op til.

Sony er selv klar med sine Playstation VR-briller til oktober, hvor spillerne vil kunne træde ind i en kunstig verden og bevæge sig rundt og spille med. Den virtuelle virkelighed gør brug af ultrahøjopløselig grafik, som kræver mere råstyrke af spillekonsollen, som skal gengive grafikken. Playstation VR vil koste fra 399 dollars, hvor Facebooks Oculus Rift-briller vil ligge på 599 dollars og HTCs Vive på 799 dollars.

Playstation 4 kom i efteråret 2013 og har indtil nu solgt i 36 millioner eksemplarer verden over. Den er således den bedst sælgende spillekonsol og overgår Microsofts Xbox.

Briller kan godt bruges på den gamle Playstation 4

Både VR-brillerne og spillene kan godt køre på den nuværende Playstation 4, men man vil få mere ud af dem og få en bedre glidende afvikling af dem på den opgraderede udgave. Både Oculus Rift- og Vive-brillerne er designet til at køre på højtydende computere. Analysehuset Gartner, som følger teknologimarkederne tæt, forventer, at der i år vil blive solgt 1,4 millioner VR-briller - et tal, der vil stige til 40 millioner i 2020.

Normalt går der seks-syv år mellem nye udgaver af spillekonsollerne. Playstation 3 kom i 2006, Playstation 2 i 2000. Også hos Microsoft og Nintendo, som står bag Wii, har der været seks-syv år mellem de nye modeller. Microsoft har dog for nylig annonceret, at opgraderingerne fremover vil ske løbende, nu hvor Xbox One bruger Windows 10-styresystemet, som også kører på computere, tavle-PCer og mobiltelefoner.