Ny Playstation skal sikre julehandel

Billigere udgave kan ikke spille gamle spil og har mindre harddisk. Den lavere pris skal sikre samme markedsandele i Danmark som forgængeren på et presset marked.

Foto: Sony
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mindre harddisk og uden mulighed for at spille de gamle spil. Til gengæld er prisen betydeligt lavere.

Sony lancerer i morgen, onsdag, den nye udgave af sin spillemaskine Playstation 3, hvor en tredjedel af prisen er slået af. Det skal sparke salget i gang forud for julehandelen, som traditionelt er højtid også for forbrugerelektronik.

Direktør Allan Hansen fra Nordisk Film Interactive venter, at Playstation 3 vil nå samme markedsandel som forgængeren Playstation 2, der ifølge ham står i hvert femte danske hjem.

Indkøbschef Thomas Borre Hansen fra Merlin-kæden satser på at sælge »fem til seks gange så mange Playstation 3 som konkurrenterne Xbox 360 og Nintendo Wii«. Mere konkret skal Merlin sælge over 10.000 Playstation 3 inden jul.

Playstation 3 er samtidig Sonys spydspids for at få udbredt en af de to afløsere for dagens DVD, nemlig Blu-ray-skiven, som Sony selv har udviklet. Det konkurrerer med det Toshiba-udviklede HD-DVD-format, som Sonys konkurrent, Microsoft, bakker op. Microsoft står også bag Xbox 360. De to spillemaskiner kan derfor hver især afspille egne formater - ud over de almindelige DVD-skiver.

Sony har på verdensplan solgt flere end fem millioner Playstation 3-maskiner, siden den kom på gaden sidste år i USA og Japan og i marts i Europa. Playstation 2 gjorde Sony til spillemaskinernes konge. Siden har Microsoft og Nintendo gjort dem rangen stridig. Microsoft har de seneste to år solgt 11,6 millioner Xbox 360-maskiner, Nintendo har på under et år solgt 9,3 millioner Wii-maskiner.

Den nye udgave af Playstation 3 har 40 gigabyte harddisk mod 60 gigabyte i »originalversionen«. Den har også kun to USB-stik mod tidligere fire og har ikke længere en port til multihukommelseskortet.

Endelig kan den ikke spille Playstation 2-spil. Ifølge Sony skyldes det, at kommende købere af Playstation 3 ikke tillægger det afgørende betydning, ligesom udvalget af spil til Playstation 3 bliver 65 styk i alle genrer til jul.