Ny pirattrussel presser musikindustrien

Online streamingtjenester har tilsyneladende ikke gjort kål på ulovlig piratkopiering, men derimod åbnet vejen for en ny metode.

Den nye trussel kommer fra det såkaldt "Stream Ripping"-software, der gør det muligt at ulovligt kopiere onlinestreamet musik fra blandt andet Spotify, Apple Music og Youtube. Fold sammen
Læs mere
Foto: CHRISTIAN HARTMANN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den nye trussel kommer fra det såkaldt "Stream Ripping"-software, der gør det muligt at ulovligt kopiere onlinestreamet musik fra blandt andet Spotify, Apple Music og Youtube.

Det skriver The Financial Times.

Næsten halvdelen af alle 16-24 årige bruger den omtalte software, og dermed overgår denne metode ulovlige downloads via fildelingshjemmesider, viser en ny undersøgelse af Ipsos.

Undersøgelsen viser også, at 82 pct. af alt musikstreaming forekommer på Youtube, som derfor også må regnes for at være et hyppigt mål for "Stream Ripping"-software, skriver The Financial Times.

Undersøgelsen kommer for verdens tre største pladeselskaber, da de i øjeblikket er ved at forhandle nye licensaftaler med Youtube, som har forsøgt at underspille sin rolle som musikplatform.