Ny piratangreb rammer Maersk Alabama

Pirater har igen forsøgt at kapre Maersk Alabama, men flygtede, da sikkerhedsvagter skød mod dem.

Foto: Scanpix
Containerskibet Maersk Alabama er igen blevet angrebet af pirater, der menes at komme fra Somalia, oplyser en amerikansk embedsmand til ABC News.

Det er mindst tredje gang, at pirater angriber Alabama. Embedsmanden oplyser, at fire pirater tirsdag nærmede sig skibet i en lille, hurtigsejlende båd, og at man kunne se en stige om bord.

Da båden var en halv sømil fra Alabama gav kaptajnen ordre til, at er blev affyret varselsskud. Trods varselsskuddene fortsatte piraterne og kaptajnen gav derfor ordre til at skyde mod dem. Det overbeviste piraterne, der vendte båden og sejlede væk.

Skuddene er angiveligt affyret af sikkerhedsvagter, der har været med om bord, siden Alabama blev angrebet i 2009.

Ifølge Natos antipiratgruppe har der været et angreb, der matcher det angreb, som ABC News beskriver skete tirsdag i farvandet mellem Kenya og Madagaskar. Nato advarer om "at en piratgruppe, der består af en hvid båd med fire mand om bord med kroge og stige, er set" og at piraterne stadig er i området.

Tilbage i foråret 2009 blev Maersk Alabama kapret af pirater, som senere blev overmandet af besætningen. Inden var skibets kaptajn Richard Phillips taget til fange, og han blev holdt fanget i flere dage i en af Alabamas redningsbåde, indtil enheder fra de berømte specialstyrker, Navy Seals, dræbte piraterne.

Ifølge International Maritime Organization, der ligger i London, skete det andet angreb på Alabama i september 2010. Fem pirater, bevæbnet med AK-47'ere, angreb skibet fra en båd, da containerskibet sejlede ud for Somalias kyst. En af piraterne, der var involveret i kapringen i 2009, Abduwali Abdigadir Muse, har erkendt sig skyldig. Han blev i februar idømt 34 års fængsel, oplyser ABC News.

/ritzau/