Ny PFA topchef: Vil gerne have mit eget cirkustelt

Den nye topchef i PFA Pension, Allan Polack, ser frem til at blive den øverste ansvarlige i en stor virksomhed, der i øvrigt beskæftiger sig med Allan Polacks helt store interesseområde.

Allan Polack starter 1. april som ny topchef i PFA Pension. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

»Jeg skal lave så lidt som muligt,« siger Allan Polack, der den 1. april sætter sig i chefstolen i PFA Pension. Han taler dog ikke om sit kommende arbejde i PFA, men i stedet om ventetiden indtil han kan starte.

Processen med at finde Henrik Heidebys afløser som topchef i PFA begyndte i oktober, da PFA overraskende annoncerede Heidebys exit. Allan Polack siger, at han kom ind i processen i december, og at han glæder sig meget over jobskiftet.

»I og for sig har det ikke været noget svært valg. Jeg har sagt ja, fordi jeg synes, at det er så spændende. Det at have sit eget cirkustelt at køre rundt med er selvfølgelig spændende, og jeg synes, at jeg har den erfaring og alder og så videre, som der skal til for sige, at der her lyder rigtigt,« siger Allan Polack.

De seneste fem år har den 55-årige Allan Polack været chef for kapitalforvaltningen i Nordea, hvor han har været med til at fordoble formuen under forvaltning fra omkring 600 mia. kr. til omkring 1.200 mia. kr. I PFA skal han stå i spidsen for omkring 425 mia. kr.

Inden da var han chef for Nordea Liv & Pension, og derfor er det en mand med stor erfaring i både investering og pension, som nu skal stå i spidsen for PFA. Det er da også én af grundene til, at Allan Polack har sagt ja til jobbet.

»Det er en virksomhed, som jeg kan identificere mig selv med, og det skyldes jo, at den fokuserer på at lave langsigtet opsparing. Og det er jo det, som jeg også godt kan lide at lave. Alle i PFA arbejder med kun ét formål, og det er at levere gode langsigtede pensionsydelser til kunderne. Det gælder selvfølgelig opsparing, og det gælder risikoprodukterne,« siger han med henvisning til forsikringsprodukter såsom livsforsikring og forsikring mod tab af erhvervsevne.

Derudover glæder Allan Polack sig over, at PFA er et kundeejet selskab.

»Toppen af kransekagen er, at PFA er kundeejet. Det vil sige, at du arbejder med en fuldkommen 1:1 interesse med kunderne. Det er stærkt. Det giver meget mening. 25 procent af danskerne, der er eller har været på arbejdsmarkedet ,er jo på en eller anden måde tilknyttet til PFA. Og det er jo en enorm tillid og et stort mandat, og det giver for mig meget mening at levere en stærk ydelse til dem,« siger han.

Ifølge Allan Polack bliver den største udfordring for ham i PFA at skaffe et godt afkast til pensionskunderne.

»Den store udfordring på pensionsområdet er, at vi lever i det her nulrentemiljø. Det vil sige, at der er overhovedet ikke nogen medvind på cykelstierne, så vi skal alle sammen tage risiko. Og den måde at tage risiko og styre risiko på og ekstrakte værdi ud af de globale finansielle markeder, det er jo kompleks. Og væksten ligger jo ikke i Europa, men uden for Europa, og hvordan er det, at vi gør det på en sund og solid måde inden for det regelsæt, som vi har. Det er brancheudfordringen, og det er jo selvfølgelig også udfordringen for PFA,« siger Allan Polack.

Og så er vi tilbage ved de kommende to og en halv måned. Nordea har allerede udpeget en ny mand på posten som chef for kapitalforvaltning, og da Allan Polack først begynder i PFA 1. april, er der en mellemliggende periode, som skal fyldes ud.

»Jeg skal lave så lidt som muligt. Der er jo en ny rorgænger i Nordea, så jeg er ude, men jeg står til rådighed, for jeg har været utrolig glad for Nordea, og jeg har nogle opgaver, som jeg skal have overleveret, og nogle ting, som jeg  skal have afsluttet. Og så bliver der da forhåbentlig - det har jeg da bildt min kone ind - lidt tid til overs, som gør, at vi skal slappe lidt mere af og måske holde lidt ekstra ferie. Og jeg er sikker på, at hun har lavet en lang to do-liste over ting, som jeg skal lave derhjemme også,« siger Allan Polack.