Ny pengetank til shopping i dansk erhvervsliv

Kapitalfonden FSN Capital, der blandt andet har investeret i Lagkagehuset, Skamol og HusCompagniet, har nu rejst 4,5 milliarder kr. til nye investeringer i nordiske virksomheder.

Den nordiske kapitalfond FSN Capital, der blandt andet har investeret i Lagkagehuset, Skamol og HusCompagniet, har rejst 4,5 milliarder til yderligere investeringer i nordiske virksomheder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Axel Schütt

Den nordiske kapitalfond FSN Capital har været ude med raslebøssen igen og har denne gang lukket sin fjerde investeringsfond med et samlet kapitaltilsagn på 4,5 milliarder kr. fra investorer i Asien, Nordamerika og Europa.

Fond IV, som den hedder, er den absolut største fond i FSN Capital, som nu har fordoblet den samlede formue under forvaltning.

FSN Capital har siden stiftelsen i år 2000 haft investeringsfokus rettet mod Danmark, Norge og Sverige.

»Med den meget markante resultatfremgang i de danske selskaber som Lagkagehuset, Skamol og HusCompagniet, er der nu banet vej for yderligere satsning på det danske marked. Ud af den samlede indkøbskraft på omkring 10 milliarder kroner, forventes mellem 25 og 50 pct. at blive investeret i mindre og mellemstore danske virksomheder,« skriver kapitalfonden i en pressemeddelelse.

FSN Capital investerer i virksomheder med en omsætning på mellem 500 mio. kr. og 2 milliarder kroner, der har en nordisk forankring inden for detailhandel, businessservice, industri, healthcare og tele/teknologi.

Ifølge kapitalfonden var interessen for den nye pengekasse så stor, at den kunne have rejst tre gange mere kapital.