Ny Novo-chef: Vi står over for et uset pres

Lars Fruergaard Jørgensen overtager direktørstolen i Novo Nordisk på et tidspunkt, hvor konkurrencen er umanerlig hård, siger han selv. Lars Rebien har været med til at udpege sin efterfølger.

Lars Fruergaard Jørensen, ny CEO i Novo Nordisk Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når Lars Fruergaard Jørgensen 1. januar sætter sig i direktørstolen i Bagsværd, er det på et tidspunkt, hvor Novo Nordisk står overfor et historisk pres.

Det siger han selv i den fondsbørsmeddelse, Novo Nordisk har sendt ud torsdag morgen, og hvor det oplyses, at Lars Rebien Sørensen træder af pr. 1. januar 2017.

»På den ene side har Novo Nordisk aldrig haft en stærkere produktportefølje og organisation; på den anden side står vi overfor et hidtil uset pres både fra de private og offentlige betalere af sundhedsydelser og fra vores konkurrenter,« siger Lars Fruergaard Jørgensen og melder sig parat til at tage skeen op:

»Jeg elsker udfordringer og kan derfor ikke forestille mig et mere spændende tidspunkt at få tilbudt jobbet som topchef for Novo Nordisk på - en virksomhed, jeg har arbejdet for i mere end 25 år, og som jeg virkelig brænder for,« tilføjer han.

Lars Fruergaard Jørgensen har hidtil siddet som koncerndirektør med ansvar for virksomheden Corporate Development, og han har været i virksomheden siden 1991.

»På baggrund af hans evne til at skabe resultater, drive forandring og være en rollemodel for at lede en virksomhed the Novo Nordisk Way er bestyrelsen overbevist om, at han er den perfekte afløser for Lars Rebien Sørensen,« siger bestyrelsesformand Göran Ando.

»Han får i sin nye rolle ansvar for at lede Novo Nordisk igennem en tid præget af store forandringer i sundhedssystemer overalt i verden, med virksomhedens langsigtede strategi, forretningsprincippet om den tredobbelte bundlinje og de langsigtede finansielle mål som pejlemærker,« siger Göran Ando.

Det oplyses videre, at Lars Rebien har været involveret i arbejdet med at udpege sin efterfølger.

»Jeg har været tæt involveret i de vurderinger, der har ført til bestyrelsens beslutning om at udnævne Lars Fruergaard Jørgensen til min efterfølger - en beslutning, jeg støtter fuldt ud. Han er en dygtig forretningsmand med fremragende lederegenskaber og har en naturlig evne til at finde løsninger, hvor andre ser problemer,« siger Lars Rebien Sørensen.