Ny Nokia Lumia-topmodel får trådløs opladning

Nokia Lumia 920 får indbygget trådløs opladning og vil formentligt blive selskabets nye topmodel i spidsen for Windows Phone 8.

Foto: STEFAN PUCHNER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nokia afslører officielt efterårskollektionen af nye Lumia-mobiltelefoner med Windows Phone 8 torsdag eftermiddag, men allerede nu er detaljer om flere af modellerne sivet ud. It-nyhedssidenThe Verge oplyser således, at det nu har fået bekræftet detaljer om Nokias nye topmodel fra flere kilder. Det skriver Version2.dk.

Den nye topmodel bliver Nokia Lumia 920, som ifølge de lækkede billeder kommer i nogenlunde samme formgivning som Lumia 900, men til gengæld har fået en opdatering indvendig.

Mest opsigtsvækkende er nok, at Nokia ifølge The Verges oplysninger har valgt at indbygge trådløs opladning i Lumia 920, så man ikke behøver sætte et stik i telefonen for at lade den op. I stedet kan man lægge telefonen på en særlig plade og lade batteriet op ved hjælp af induktion. Ifølge The Verge vil Nokia understøtte Qi-standarden for trådløs opladning.

Lumia 920 bliver efter al sandsynlighed Nokias topmodel med Windows Phone 8, som er den nye version af Microsofts mobilstyresystem, som er baseret på samme kerne som Windows 8. Windows Phone 8 understøtter blandt andet dobbeltkerneprocessorer, og flere mobilproducenter har også valgt at skrue op for specifikationerne til Windows Phone 8.

Nokia Lumia 920 vil ifølge The Verge få en dobbeltkerneprocessor på 1,5 gigahertz, en 4,5 tommer skærm og et nyt 8 megapixel-kamera, som bærer det samme PureView-mærke som Nokias specielle 41 megapixel PureView-kamera fra Nokia 808-telefonen.