Ny Microsoft-boss rokerer rundt på cheferne

Tidligere Nokia-topchef stiger i graderne, selv om han ikke fik selve topposten i softwaregiganten.

Satya Nadella, Microsofts nye topchef, har sat sit nye hold. Foto: Josh Edelson, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Josh Edelson
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Softwaregiganten Microsofts nye topchef møblerer rundt på sine meddirektører.

Satya Nadella, som i februar overtog topposten efter Steve Ballmer, der gik af efter 13 år, har udnævnt tre nye direktører til at stå i spidsen for Microsofts nettjenester, for alt Microsoft-udstyr og for Xbox-spilledivisionen. Det er de første ledelsesændringer, siden Nadella trådte til.

Den tidligere Nokia-topchef, Stephen Elop, som en overgang var med i førerfeltet om at blive Steve Ballmers afløser, skal fremover rapportere direkte til Satya Nadella som chef for alt Microsoft-udstyr, der bl.a. omfatter den mobilproduktion, som Microsoft er ved at overtage fra Nokia efter at have betalt 40,5 millioner kroner for forretningen. Al hardware - og Microsoft producerer nu også både tastaturer, mus og sin egen tavle-PC-serie under navnet Surface - vil fremover sortere under Stephen Elop, der også bliver involveret i Xbox-forretningen - Microsofts spillemaskine som modtræk til Sonys Playstation og Nintendos Wii.

Scott Guthrie skal stå i spidsen for alle Microsofts nettjenester og hele virksomhedsgruppen, som Nadella selv stod for, og som omsætter for 20 milliarder dollars om året. Endelig bliver Phil Spencer leder af Xbox-divisionen.

Satya Nadella havde forleden sin første offentlige præsentation, hvor det nye Office til iPad blev lanceret, en udgave, som man gratis kan hente, hvis man blot vil kunne åbne Word-, Excel- og Powerpoint-dokumenter, men som man skal betale for, hvis man også vil kunne redigere dem eller oprette nye. Office til iPad var samtidig første skridt i Microsofts nye, bredere satsning på andre styresystemer end blot Microsofts eget Windows.

I næste uge begynder Microsofts store udviklerkonference, Build, hvor Nadella også ventes at præsentere opildnende nyt til de mange tilstedeværende.