Ny mand i spidsen for kendt Tivoli-restaurant

Jacob Elkjær opgiver to fynske restauranter for at overtage nøglerne til Grøften i Tivoli, der er en omsætning på 80 mio. kroner om året.

Grøften er en af de mest legendariske restauranter i København. Fold sammen
Læs mere

Efter at have svunget taktstokken i Grøften i tyve år, takker Poul Eriksen af ved årsskiftet. Ny mand i spidsen for den populære Tivoli-restaurant bliver Jacob Elkjær, der dropper sine to restauranter på Fyn for at drage til hovedstaden.

»Med valget af Jacob Elkjær har vi fået endnu en dygtig restauratør i vores portefølje. Det har været vores mål at finde en erfaren restauratør, som med sin overtagelse af stedet, både vil værne om traditionerne og udvikle Grøftens særlige ånd og hygge. Med valget af Jacob har vi fundet hvad vi søgte efter,« lyder det fra Tivolis adm. direktør Lars Liebst.

Jacob Elkjær overtager driften af den 140 år gamle restaurant, når Tivolis julestads lukker efter nytår. Grøften er en særdeles populær destination for forretningsfrokoster og kendisbranderter med en årlig omsætning på omkring 80 mio. kroner. Restauranten har været scene for mangen legendariske optrædener og sladderbladsskandaler gennem tiderne. Simon Spies var i sin tid en flittig gæst, og det var her, Mogens Glistrup nedskrev Fremskridtspartiets vedtægter på en papirserviet.

Den 44-årige kok er indehaver af Restaurant Fænøsund og Restaurant Fænøsund Marina, der begge ligger i Middelfart på Fyn. Han har tidligere været fast ugentligt TV-kok på Godmorgen Danmark på TV 2.

»For mig er værtsskabet en helt fundamental egenskab ved at være restauratør, og jeg sætter stor ære i at være en nærværende vært for gæsterne. Jeg vil holde fast i den traditionelle danske stil i Grøften, hvor det gode håndværk med fokus på gode råvarer holdes i hævd. Gæsterne skal have en oplevelse af, at de får en bid af Danmark, når de spiser i Grøften,« lyder det fra den nye forpagter i en pressemeddelelse.

Grøften er en af Tivolis ældste og mest traditionsrige restauranter, og stammer fra 1874, hvor restauranten åbnede under navnet Teatercaféen. Lokalerne er dog siden udviddet betragetligt. Ud over Grøften har Tivoli 28 andre restauranter, 14 fastfood-butikker og fire barer.

Den nye Grøften-boss er ikke den eneste nye restaurantchef i Tivoli. For nyligt er dansk-franske Yves Christian-François Le Lay tiltrådt som chefkok på Nimb Teresse, efter i en årrække at have været chef for Estlands svar på Falsled Kro, gourmetdestinationen Pädaste Manor.