Ny mand i spidsen for IT- og televirksomheder

Dansk Industris brancheforening for IT og tele har fået ny frontfigur med mange års erfaring.

Koncerndirektør i EG, Leif Vestergaard, er ny formand for ITEK under Dansk Industri. Arkivfoto: EG Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er en mand med mere end 20 års erfaring, der fra onsdag har overtaget formandsstolen i Dansk Industris branchesamarbejde inden for IT- og televerdenen, ITEK.

Leif Vestergaard, som er administrerende direktør i IT-koncernen EG, blev på ITEKs årsmøde i Industriens Hus valgt som arvtager efter tidligere administrerende direktør for den svenske mobilgigant Ericsson i Danmark, Lars Tofft, som er rykket op i Ericssons internationale arbejde i Stockholm. Lars Tofft har været formand i to år.

Leif Vestergaard er 54 år og har de seneste 11 år siddet i spidsen for EG, gennem hvis systemer bl.a. 80 procent af alle almennyttige boligers data, en tredjedel af alle vagtlægesystemer og 90 procent af alle kirkegårdssystemer kører. Inden da var han i 16 år hos IBM, senest som nordisk salgsdirektør.

Teknologiudvikling øverst på dagsordenen

Den primære opgave for den nye formand bliver at fremme teknologiudviklingen i Danmark.

»Jeg ser frem til at arbejde for, at Danmark bliver det mest attraktive land at drive teknologivirksomhed i og ud fra - for at gøre Danmark rigere,« siger Leif Vestergaard i en kommentar til udnævnelsen.

Næstformand i ITEK er Toke Foss, administrerende direktør for DEIF.

Den 16 mand store bestyrelse har fået to nye medlemmer: administrerende direktør Astrid Joos fra Philips Danmark og administrerende direktør Peter Friis fra Google Danmark.