Ny Maersk-reder: Vidste ikke de havde mig i kikkerten

Glad, men overrasket over timingen. Sådan beskriver Mærsks nyudnævnte chef for olie- og gasforretningen sin reaktion på udnævnelsen til at efterfølge skibsreder Thomas Thune Andersen i spidsen for det område, der for alvor haler penge hjem til Esplanaden.

Læs mere
Fold sammen
"Jeg er lidt overrasket over det, der er sket, og jeg er ydmyg over for de udfordringer, der kommer. Vi har haft vækst og internationalisering i højsædet og har gjort mange fund i efterforskningen. Min opgave er at bygge videre på det, og det skal ske i en meget dynamisk verden," siger Jakob Thomasen til RB-Børsen.

En af opgaverne for den uddannede geolog bliver at tage stilling til, hvad der skal ske med de mange oliefund, koncernen har gjort i bl.a. Angola, Den Mexicanske Golf og UK.

"Det er stadig for tidligt at sige, om de fund bliver til produktion. Men vi skal have foretaget det nødvendige vurderingsarbejde, bore nogle flere brønde og samle flere data ind. Og vi skal lægge planer for, hvordan vi kommer videre og i sidste ende sætte produktion i gang," siger Jakob Thomasen.

Samtidig peger han på, at der skal investeres i de områder, hvor Mærsk Olie og Gas allerede producerer som eksempelvis Qatar og Brasilien.

"Vi skal investere alle steder, men det er forskelligt, om det er i produktion, efterforskning eller udvikling af nye felter. Investeringerne er et led i at sørge for, at vi på lang sigt er profitable, "forklarer Jakob Thomasen.

"Beæret"
Netop Thomasens fagligt tekniske baggrund er en af koncernchef Nils Smedegaard Andersens begrundelser for, at det netop skulle være ham, der skulle efterfølge Thomas Thune Andersen. Også Thomas Thune Andersen selv oplyser, at Jakob Thomasen hele tiden har været den oplagte kandidat til posten, omend Thune Andersen ikke havde ventet, at hans egen tid i jobbet ville være slut allerede med udgangen af august. Selv siger Jakob Thomasen, at han ikke var klar over, at han var udset til at bliver A. P. Møller-Mærsks næste oliechef.

"Jeg har selvfølgelig godt kunnet tænke mig jobbet. Men jeg har ikke gjort et stort nummer ud af at positionere mig. Jeg har forsøgt at gøre mit arbejde bedst muligt, og jeg er beæret over, at de har valgt mig," siger Jakob Thomasen.

Han indledte sin karriere i Mærsk Olie og Gas som nyuddannet geolog i 1988, og han er for nylig blevet hentet hjem til København efter at have ledet aktiviteterne i Qatar.

RB-Børsen