Ny luftfartsgigant på vingerne

Bestyrelserne for American Airlines og US Airways mødes i dag for at godkende fusionen af de to selskaber. Det bliver en ny gigant med en markedsværdi på omkring 60 mia. kr.

Fusionen mellem de to amerikanske luftfartselskaber American Airlines og US Airways kommer i dag et skridt nærmere. Fold sammen
Læs mere
Foto: MIKE THEILER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skabelsen af et af verdens største luftfartsselskaber kommer i dag et skridt nærmere. Bestyrelserne for American Airlines og US Airways mødes i dag for at godkende en fusion af de to selskaber. Det skriver Reuters.

Fusionen vil skabe et selskab med en værdi på omkring 60 mia. kr. De to selskaber har gennem længere tid arbejdet med planerne om fusionen, der således ikke kommer som nogen overraskelse.

Det kan blive det foreløbige slutpunkt for alle kvalerne for kriseramte American Airlines, der i november sidste år gik i betalingsstandsning.

American Airlines får aktiemajoriteten i det nye selskab med et ejerskab på 72 pct. Kilder siger til Reuters, at planerne for bestyrelsen i det nye selskab også ligger klar.

Den kommer til at bestå af 12 medlemmer, hvor af fire kommer fra US Airways inklusive den nuværende chef Doug Parker. Fra American kommer tre bestyrelsesmedlemmer med chefen Tom Horton i spidsen. De fem pladser bliver udpeget af kreditorer for American Airlines.

Målt på passagertrafikken bliver det nye selskab et af de største i verden, og det vil i langt højere grad kunne tage konkurrencen op med de to andre to amerikanske selskaber i form af United Continental og Delta Air Lines.

Fusionen vil også få betydning herhjemme. American Airlines er med i luftfart-alliancen Oneworld med British Airways, mens US Airways er en del af Star Alliance, hvor SAS er med.

Det nye selskab bliver en del af Oneworld, og US Airways ryger derfor ud af Star Alliance.