Ny lov: Alle nye huse i San Fransisco skal have solceller

Alle nybyggerier i den amerikanske by San Fransisco skal have solceller på taget, har bystyret i millionbyen netop vedtaget.

Foto: Kirby Lee
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fra januar 2017 vil et nye hus være lig med flere solceller i den amerikanske storby San Fransisco. Et enigt byråd vedtog torsdag lovgivning, der kræver solceller på alle nybyggede huse under 10 etager, skriver energimediet Business Green.

»I et tæt bymiljø er vi nødt til at være smarte og effektive med at maksimere vores plads for at nå målsætninger som at fremme vedvarende energi og forbedre vores miljø,« siger bannerfører på lovforslaget og medlem af San Fransiscos byråd, Scott Weiner.

Med den netop vedtagede lovgivning bliver San Fransisco en af frontløberne på solcelleområdet. Tidligere har de kaliforniske byer Lancaster og Sebastopol implementeret lignende lovgivning, men San Fransisco er den første, store by i USA, der nu kræver solceller på al nybyggeri.

San Fransisco er også nødt til at være ambitiøse omkring den grønne omstilling, for bystyret har sat sig selv det mål at få al sin elektricitet fra vedvarende energikilder inden 2020.