Ny LG-telefon skal redde salget

Optimus One, som kommer til oktober, skal sikre verdens tredjestørste mobilproducent sin første milliontelefon. Analytikerne deler ikke optimismen.

LGs nye Optimus One-telefon skal redde mobilgiganten op til jul. Foto: LG Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Også LG - verdens tredjestørste mobilproducent - forsøger nu at komme tilbage i felten og satser på, at den første avancerede mobiltelefon fra den sydkoreanske gigant, Optimus One, skal runde 10 millioner solgte eksemplarer i år.

Læs også: Byge af nye smartphones på vej

Hidtil har LG ikke formået at præstere en eneste avanceret telefon, som har solgt over en million eksemplarer, men den store interesse for Googles styresystem Android skal være med til at trække LG frem.

Ingen telefon klar, da konkurrenterne kom

LG havde i sidste kvartal rekordtab på netop sin mobilproduktion og har ligesom Nokia haltet bagefter uden at have en avanceret mobiltelefon, der kunne konkurrere med, hvad Apple, HTC og Sony Ericsson har kunnet levere.

Læs også: Androiden trænger ind overalt

LG har efter eget udsagn haft 500 ingeniører fra LG selv og Google til at frembringe Optimus One, som sammen med en ny serie af telefoner med Microsofts nye Windows Phone 7 som styresystem kommer i årets sidste kvartal og dermed lige op til den vigtige julehandel, hvor al elektronik traditionelt sælger rigtigt godt.

Optimus One har en trykfølsom skærm på 3,2 tommer og vil kunne købes i 90 lande fra oktober.

Optimismen deles ikke

LGs optimisme deles dog ikke af analytikerne. Den schweiziske finansbank UBS forventer således, at LG står til et endnu større tab i dette kvartal og vil fortsætte med røde tal på bundlinien frem til andet kvartal 2011.

Læs også: Google truer Nokia på telefonen

LGs landsmand og rival, Samsung, som er mobilverdenens nummer to, regner med at nå et salg på 25 millioner avancerede mobiltelefoner i år mod tidligere ventet 18 millioner. Alene flagskibet, Galaxy S-modellen, har til dato solgt flere end tre millioner styk.