Ny KMD-topchef ændrer topledelsen

To nye chefer hentes ind fra den danske IT-verden.

Eva Berneke, som tidligere i år forlod TDC for at blive topchef i KMD, ændrer nu på topledelsen. Arkivfoto: Bax Lindhardt, Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den nye topchef i KMD, Eva Berneke, ændrer nu på topledelsen i en af landets største IT-virksomheder for at styrke satsningerne på udlicitering og erhverv.

I løbet af sommeren får KMD - det tidligere Kommunedata - to nye chefer ind udefra. 48-årige Jesper Kryhlmand bliver direktør for KMDs erhvervs- og infrastrukturafdeling, mens 49-årige Michael Holmberg Andersen overtager ledelsen af KMDs Softwarecenter. De kommer fra henhlldsvis Hewlett-Packard (HP) og Simcorp.

Turbulent år i KMD

44-årige Eva Berneke sagde i januar 2014 op i Danmarks største telekoncern, TDC, hvor hun sad med i direktionen, for at blive administrerende direktør for KMD og i utilfredshed med TDCs konstante sparerunder. Hun afløste i marts i KMD Lars Monrad-Gylling og overtog ansvaret for de 3.000 medarbejdere. Nu er hun i gang med at sætte sit eget hold i IT-giganten, som stadig er den største IT-leverandør til danske kommuner, selv om kommunerne i 2008 solgte KMD, der i dag ejes af den amerikanske kapitalfond Advent International, der købte selskabet for ukendt milliardbeløb i december 2012.

KMD har det seneste år været præget af turbulens og nedskæringer. Flere topchefer er gået fra IT-giganten, inden Lars Monrad-Gylling i januar 2014 sagde op efter 15 år i virksomheden.

Lang erfaring fra IT-verdenen

Jesper Kryhlmand, som fra midten af august skal stå for erhvervs- og infrastrukturafdelingen i KMD, kommer fra en stilling som underdirektør i HP, hvor han har stået for erhvervsservice i Skandinavien. Før da var han gennem mange år hos IT-leverandøren CSC, hvor han endte som administrerende direktør i Danmark. Han er uddannet cand. merc. fra Aarhus Universitet og privat bosat i Vedbæk sammen med hustruen Marianne og to teenagedrenge. Fritiden går med bl.a. svømning og mountainbike samt de årlige familieskiture i Alperne.

Michael Hllmberg Andersen tiltræder allerede i slutningen af juni som ny chef for KMDs Softwarecenter. De seneste 15 år har han arbejdet i den danske IT-virksomhed Simcorp, siden 2012 som underdirektør med ansvar for erhvervsprodukter. Tidligere har han stået for udviklingsafdelingen, for supportafdelingen og som administrerende direktør for Simcorp i Sverige og Finland. Han er uddannet ingeniør fra Danmarks Tekniske Universitet og bor i Solrød Strand med sin kone Charlotte og to børn. I fritiden dyrker han triatlon og har i den forbindelse gennemført KMD Challenge i 2011 og 2012.