Ny kæmpenedskrivning fra Vestjysk Bank

Den klemte Vestjysk Bank meddeler fredag morgen, at den er tvunget til at foretage endnu en stor nedskrivning. Resultatet for 2012 ventes nu at blive et milliardunderskud.

Foto: Claus Fisker

Vestjysk Bank melder fredag morgen, at den er tvunget til at foretage endnu en kæmpenedskrivning. Det hamrer forventningen til 2012-resultatet ned.

Resultatforventningerne for 2012 nedjusteres med ca. 375 mio. kr. og resultatet før skat forventes herefter at udvise et underskud på ca. 1.150 mio. kroner, skriver banken i en fondsbørsmeddelelse.

Med den nye nedskrivning når Vestjysk Bank ned på at have en solvens på 11,4 pct., hvor behovet er på 10 pct.

Banken kan således kun tabe omkring 350 mio. kr. mere, før den går konkurs.

Banken måtte i september melde, at et øget nedskrivnings- og hensættelsesbehov på udlån og garantier på 600 mio. kr. ville sende årets resultat i rødt. Det er i den grad blevet cementeret med fredagens nye nedskrivning.

"Nedjusteringen består dels af en positiv afvigelse i bankens basisresultat før nedskrivninger på ca. 75 mio. kr. og dels et øget behov for nedskrivninger på ca. 450 mio. kroner," står der i meddelelsen.

Vestjysk Bank nævner i fondsbørsmeddelelsen en række årsager til at den har været nødt til at lave nedskrivningen.

Det er blandt de fortsat svage økonomiske konjunkturer, der gør at indtjeningen mange steder i landbruget er presset. Desuden er ejendomsmarkedet fortsat meget trægt og svagt.

Nedskrivningen fra Vestjysk Bank kommer kun en uge efter, at Spar Lolland krakkede og blev overtaget for næsten igen ting af Jyske Bank.

Vestjysk Bank er kendt som en af de svageste blandt de mindre danske pengeinstitutter og er nævnte som en, der også er kraftigt i farezonen.

Banken forventer at offentliggøre årsregnskab 28. februar.