Ny kæmpe telefusion på vej

Fransk gigant lægger bud på sin nærmeste konkurrent, men regeringen er ikke begejstret for flere fusioner.

Milliardæren Patrick Drahis Numéricable byder 10 milliarder euro for at overtage sin nærmeste konkurrent, Bouygues Telecom. Arkivfoto: Eric Piermont, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: ERIC PIERMONT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ejeren af Frankrigs næststørste telekoncern, Numéricable-SFR, har budt 10 milliarder euro i kontanter for at overtage sin mindre konkurrent, Bouygues Telecom, med 11 millioner mobilkunder.

Bouygues-koncernens bestyrelse vil mødes 23. juni for at drøfte det uopfordrede bud fra Altice, der ejer Numéricable-SFR og leder af den marrokanskfødte milliardær Patrick Drahi. Bouygues understreger, at der ikke er forhandlinger i gang.

Et opkøb vil skabe Frankrigs ubestridt største mobilselskab, men den franske økonomiminister, Emmanuel Macron, har allerede meldt ud, at det »for øjeblikke er uønsket« med en yderligere konsolidering på telemarkedet. Han henviser til, at »stillinger, investeringer og bedre kundeservice skal prioriteres« frem for alt.

Dobbelt pris

Numéricable, der er Frankrigs største kabel-TV-selskab, overtog i april 2014 Frankrigs næststørste teleselskab SFR efter en budkrig mod netop Bouygues-koncernen, som er landets tredjestørste. Et opkøb vil betyde, at antallet af landsdækkende telekoncerner falder fra fire til tre.

Bouygues Telecom er kun vurderet til omkring 5 millioner euro.

Frankrig er Europas tredjestørste telemarked efter Tyskland og Storbritannien. Mange steder i Europa slår teleselskaber sig sammen eller køber hinanden op for at få en bedre forretning ud af det på et marked, hvor priserne presses hårdt af konkurrencen.

Altice har gennem de seneste 18 måneder købt det amerikanske kabelselskab Suddenlink, det portugisiske Portugal Telecom og altså SFR.