Ny kæde af tankstationer åbner snart i Danmark – skal være en del af lokalmiljøet

En ny kæde af tankstationer åbner snart i Danmark. Det drejer sig om Bonus, der kommer til at være den landlige pendant til Uno-X. Bonus skal være med til at forme nærmiljøet, siger administrerende direktør.

Pressefoto af Michael Norden, Uno-X Danmark Fold sammen
Læs mere

Er du i byen, skal du kigge efter Uno-X, men kommer du ud på landet, er det fremover navnet Bonus, du skal forsøge at spotte, hvis benzinlampen lyser. Kæden af tankstationer splittes nemlig op i to, når 87 af Uno-X’ 262 danske benzinstationer bliver til Bonus. Det skriver Uno-X i en pressemeddelse. Desuden fortæller tankstationskæden, at 14 Uno-X-stationer skal lukkes i det løbet af det kommende år.

»De stationer, som bliver til Bonus, kan med deres egen tydelige profil i langt højere grad end i dag understøtte det gode, lokale kundefokus på stationer, i kiosker og butikker. Vi skaber et miljø, hvor personlig betjening, butikssalg og andre aktiviteter bliver styrket,« siger Michael Norden, og afslører desuden, at Bonus-kæden kommer til at få sit helt eget udtryk, eget logo og egne farver.

Benzinbossen fortæller, at det sker fordi tankstationerne på det danske marked er under hård konkurrence. Profitmarginerne er små, og med cirka 2000 brændstofsstationer fordelt over Danmark, vil det ikke skabe vækst blot at åbne flere benzinstandere. Derfor har Uno-X’ norske ejer, Reitan-gruppen, der også ejer Rema 1000 og 7-eleven, været nødt til at analysere kunderne, så de møder den type station, de har mest brug for.

»Det er klart, at dine behov er anderledes alt efter, om du bor på landet eller i en større by. Nogle steder er der brug for mere end blot benzinstandere og billig benzin,« siger Michael Norden i pressemeddelelsen.

Af samme årsag vil tankstationerne inde i byen også fortsat hedde Uno-X, og være kendetegnet ved, at det skal være så nemt og hurtigt som det kan lade sig gøre. Michael Norden beskriver det som et mål, at kunderne helst skal have glemt, at de har tanket, to timer senere. For at dette kan lade sig gøre bliver der investeret cirka en kvart milliard kroner i de tilbageværende 162 Uno-X-stationer.