Ny iPhone kan skuffe på fremskridt

Onsdag lancerer it-giganten Apple sin nye version af flagskibet iPhone, men versionen vil højst sandsynligt ikke indeholde væsentlige nye egenskaber, som Apple-brugere ellers er blevet vant til.

Onsdag lancerer it-giganten Apple sin nye version af flagskibet iPhone, men versionen vil højst sandsynligt ikke indeholde væsentlige nye egenskaber, som Apple-brugere ellers er blevet vant til. Fold sammen
Læs mere
Foto: MICHAELA REHLE

Det skriver The Wall Street Journal.

- Teknologien modnes og er nået et punkt, hvor fremskridt er langt fra så banebrydende som tidligere, vurderer chefanalytiker i Jackdaw Research Jan Dawson.

Den nye iPhone model lanceres på et kritisk tidspunkt for Apple, der for første gang oplever et fald i salget af iPhones. Forbrugerne er begyndet at vente længere på at opgradere deres iPhones, samtidig med at Apple oplever konkurrence fra Samsung og Huawei.

Analytikere forventer ikke radikale ændringer i den nye model, hvilket bryder med selskabets tradition om at lancere markante hardwarefremskridt hvert andet år.

Apple har udviddet udgifterne til forskning og udvikling, der nåede 8,1 mia. dollar i september 2015 fordelt på et år mod 2,4 mia. dollar i 2011. Ifølge The Wall Street Journal ønsker selskabets topchef, Tim Cook, at udvikle et nyt produkt på linje med iPhone. Selskabet udforsker eksempelvis mulighederne indenfor udvikling af et køretøj kaldet Project Titan.