Ny internetteknologi gør gaming muligt i 11 kilometers højde

Ny trådløs internetteknologi kaldet LiFi gør det muligt at levere internet med høj hastighed og lav reaktionstid. LiFi interfererer ikke med radiobølger, og derfor har Air France nu testet teknologien, der gør det muligt at game på flyveturen.

Torsdag testede Air France for første gang en ny internetteknologi, der forbedrer internetforbindelsen ombord, så det bliver muligt at game, selv om man befinder sig i 11 kilometers højde. Arkivfoto: Regis Duvignau/Reuters/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Som det første flyselskab tester Air France nu en ny internetteknologi, der potentielt kan give forbrugeroplevelsen på en flyvetur et gevaldigt løft. Den nye teknologi kaldes LiFi, og den bevæger sig via lysbølger frem for radiobølger, som vi kender det fra WiFi. Den nye teknologi gør det muligt at sikre flypassagerer en bedre internetforbindelse – og det åbner for helt nye muligheder.

Faktisk er LiFi så effektiv med sin høje hastighed og lave reaktionstid, at den trådløse internetforbindelse gør det muligt at game – selv i 11 kilometers højde. Og selv om det måske vækker skepsis, så har Air France faktisk testet netop denne funktion, da selskabet 30. oktober inviterede en række computerspillere til at konkurrere mod hinanden under en flyvetur fra Paris til Toulouse.

Turneringen fandt sted på en Airbus A321, hvor LiFi var installeret på 12 sæder. Ud over at sikre bedre internetforbindelse, der må forventes at forbedre flypassagerernes brugeroplevelse ombord på flyet, mindsker LiFi faktisk også flyets vægt, hvilket også betyder en reducering af flyets brændstofforbrug. Ændringen skyldes en udskiftning af flyenes kobberkabler med fiberoptisk teknologi.

»Vi er meget stolte over at være det første flyselskab, der lancerer et LiFi-udstyret fly. Jeg er overbevist om, at denne oplevelse vil bane vejen for nye underholdningsoplevelser under flyvningen for vores kunder, især med hensyn til spil,« siger Antoine Laborde, innovationschef i Air France.

Den nye LiFi-teknologi er udviklet af Latécoère, som forventer, at LiFi inden for de næste fem år vil kunne revolutionere internetforbindelserne om bord på kommercielle fly.

Latécoère arbejder nu sammen med Air France om at teste, hvordan teknologien kan etableres og blive til kommercielle flyvninger.