Ny insulin skal sikre forretningen på sigt

Novo Nordisk har sendt en registreringsansøgning for den hurtigvirkende insulin aspart om markedsføringstilladelse i Europa til Det Europæiske Lægemiddelagentur.

Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det kommer ikke til at give det store udslag i aktiekursen her og nu, vurderer Søren Løntoft Hansen, der er Novo-analytiker i Sydbank.

- Men på sigt er det en positiv nyhed for Novo Nordisk. Den nye type hurtigtvirkende insulin er mere innovativ, og samtidig kan det være med til at beskytte Novo mod patentudløb på andre insulinprodukter, siger han til Ritzau Finans.

- Det skal være med til at beskytte Novos forretning, siger analytikeren.

Og det er ikke kun Novo Nordisk, der kan få fordele af den nye type insulin - der er i høj grad også tale om fordele for diabetespatienterne.

Der er nemlig tale om et insulin, der umiddelbart giver større fleksibilitet end forgængeren, Novolog, der er Novos bedst sælgende insulin.

- Det giver en større fleksibilitet for, hvornår man skal tage insulinen i forbindelse med måltiderne. Det giver en anden for fleksibilitet end med de kendte midler, og det er der, innovationen viser sig, siger Søren Løntoft Hansen.

Med den nye type hurtigtvirkende insulin vil diabetikere nemlig i mindre grad skulle overveje, hvornår de skal injicere måltidsinsulin i forbindelse med måltiderne.

Aktierne i Novo Nordisk ligger mere eller mindre uændret efter nyheden. Aktien falder 0,1 pct. til 388,10 kr.