Ny HTC-toptelefon og første Huawei-smartur

Verdens største mobilmesse åbner først mandag i Barcelona, men giganterne løfter sløret lidt før de andre.

HTC præsenterede søndag eftermiddag sin nye toptelefon, One M9, på Mobile World Congress i Barcelona. Foto: Alejandro Garci, EPA/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: ALEJANDRO GARCI

Fra i dag er alles viden om mobiltelefoner forældet. De første nye topmodeller, smarture og fitnessarmbånd er søndag blevet afsløret fra HTC og Huawei på Mobile World Congress, verdens største mobilmesse, i Barcelona.

Dermed skyder giganterne et hektisk forår ind forud for Apples ventede lancering af sit Apple Watch om ikke så mange uger.

Safirglas og kamera på 20 megapixler

One M9 er som ventet navnet på taiwanske HTCs nye toptelefon, som bygger videre på de roste forgængere. Der er safirglas på den 5,0 tommer store skærm, så den holder bedre. One M9 stiller med 32 gigabyte lagerplads og et kamera, der tager billeder i en opløsning på 20 megapixler. Video optages i den nye ultra-HD-opløsning, som ikke kan afspilles på selve telefonen men vises på rigtige ultra-HD-skærme. Kameraet er samtidig blevet bedre til at indfange lys, hvilket ifølge HTC giver skarpere og mere naturlige billeder uanset lysforholdene.

Telefonen har også forbedret lydteknologi, BoomSound, som direkte fra telefonen skal kunne give biograflignende lyd, uden at man skal have hovedtelefoner eller eksterne højttalere koblet til.

HTC har lagt sin egen udgave af Android på telefonen, Sense, så man kan tilpasse brugerfladen mere end ellers. Vægten er på 157 gram.

One M9 - guld med guld, guld med sølv eller grå - kommer i handelen i Danmark fra 31. marts til 6.000 kroner og altså i den dyre ende - men i samme prisniveau som konkurrenterne. Telenor og Telia har allerede meddelt, at de vil have den på hylderne.

HTC rykker også ind på markedet for firrnessarmbånd. Det sker med HTC Grip, som er udviklet sammen med amerikanske Under Armour, som for nylig købte danske Endomondo. Grip kommer i tre størrelser, er vandtæt og virker sammen med både Android- og iOS-telefoner. Batteriet holder halvanden dag på en opladning. Foreløbig er det Nordamerika, der alene bliver premiereområde i løbet af foråret.

Første smartur fra Huawei

Kinesiske Huawei stiller med sit første smartur, Huawei Watch, på 1,4 tommer eller 42 millimeter i diameter. Farverne er guld, sølv og sort, og styresystemet er Android. Uret virker sammen med alle telefoner med Android 4.3 eller nyere og har fire gigabyte lagerplads. Det har bl.a. hjerterytmesensor og kan måle forbrændte kalorier, antal skridt, afstande og højde. Uret kommer i tre modeller.

Udover et nye smartur, lancerede Huawei også Talkband B2. Fold sammen
Læs mere
Foto: GUSTAU NACARINO.

Huawei lancerede også anden udgave af sit fittnessarmbånd, Talkband B2, som både virker med Android- og iOS-telefoner. Selve uret kan tages ud af armbåndsholderen og fungere som trådløst Bluetooth-sender, som kan sættes fast på øret, så man kan tale i telefon gennem den.

Endelig fortsætter Huawei sin produktion af tavle-PCer. MediaPad X2 er den nyeste i det populære syvtommerformat. Den har plads til to SIM-kort og kan bruge 4G-mobilnettet. Skærmopløsningen er på 1.200 x 1.920 pixler. MediaPad X2 kører Android som styresystem og er 7,28 millimeter tyk.

Læs mere