Ny højskole for iværksættere

Højskolen i Hadsten åbner en iværksætterlinie i samarbejde med Østjysk Iværksættercenter. Dermed bliver højskolen den første til at få en erhvervsrettet iværksætteruddannelse.

Fra den 19. august kan elever med en entrepreneur i maven øve sig i Hadsten Højskoles trygge rammer inden opstart af eget firma. På den nye linie vil der bl.a. være undervisning i jura, økonomi, forretningsplan, PR og markedsføring. Desuden vil etablerede erhvervsfolk dele deres erfaringer med eleverne.

”Iværksætterliniens styrke er, at de mennesker, som eleverne kommer til at snakke med her, også er de personer, de ville komme til at snakke med, hvis de skulle realisere deres planer i virkelighedens verden,” siger Jacob Kjærsgaard, forstander på højskolen.

Den eksterne kursusleder på iværksætterlinien er centerleder Gregers Petersen fra Østjysk Iværksættercenter. Ud over konkrete, faglige input, byder programmet på en række virksomhedsbesøg hos etablerede iværksættere.

Højskolen har i nogle år haft en kulturel iværksætterlinie, men med det mere erhvervsrettede forløb håber højskolen at kunne tiltrække en ny målgruppe.

”Med det nye iværksætterfag vil vi gerne i kontakt med en ny gruppe unge, som ellers ikke ville have valgt at gå på højskole,” siger Jacob Kjærsgaard og forklarer, at det også går den anden vej:

”De kan helt sikkert tilføre os noget nyt. Til gengæld kan vi også give dem nogle ekstra gevinster, som de ikke ville få, hvis de gik den lige vej. Her tænker jeg på tid til at lege med idéer og til afklaring af mål og midler, samt mulighed for personlig udvikling. At kende sig selv er en vigtig ballast, hvis man skal ud at prøve kræfter i erhvervslivet. Det at være iværksætter handler ikke bare om det faglige - det er en livsstil,” siger Jacob Kjærsgaard.

Der er ingen eksaminer på iværksætterlinien, og den kan kombineres med andre fag. Der er mulighed for tilmelding helt ind til studiestart den 19. august.