Ny hård kritik af digital tinglysning

Rigsrevisor Henrik Otbo er stærkt utilfreds med, at Justitsministeriet og Domstolsstyrelsen ikke kryber til korset og indrømmer, at projektet med den digitale tinglysning ikke blev sat ordenligt i gang.

Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ganske enkelt ikke godt nok. Næsten sådan lyder beskeden om den digitale tinglysning fra en vred rigsrevisor Henrik Otbo til Domstolsstyrelsen og Justitsministeriet.

Udtalelsen kommer i et notat fra Rigsrevisionen som opfølgning på, hvordan hele sagen om den digitale tinglysning har udviklet sig.

Rigsrevisionen er tidligere kommet med en rapport, hvori den kritiserede Justitsministeriet og Domstolsstyrelsen for deres håndtering af sagen.

Det affødte et forsvar fra de to instanser, men det bliver nu tilbagevist af Henrik Otbo. I usædvanligt skarpe bemærkninger kritiserer rigsrevisoren Domstolsstyrelsen og Justitsministeriet.

Fundet det naturligt

"Den digitale tingbog blev sat i drift efter halvandet års forsinkelse. Herudover opstod der efter idriftsættelsen indkøringsproblemer, som blandt andet resulterede i ophobning af sager og lange sagsbehandlingstider, der havde alvorlige konsekvenser for borgere og virksomheder," hedder det i notatet fra Henrik Otbo.

"Jeg havde på den baggrund fundet det naturligt, at ministeren og Domstolsstyrelsen i højere grad havde udtryk forståelse for, at der er behov for et særdeles grundigt forarbejde, når der indføres et komplekst system baseret på en uprøvet teknologi, der har vital betydning for borgere og virksomheder," skriver rigsvisoren videre.