Ny Greentech-boss gør op med mafiaforbindelser

Greentechs nye stærke italienske storaktionær, finansfyrsten Sigieri Diaz delle Vittoria Pallavicini, der i går satte sig selv i direktørstolen i stedet for Kaj Larsen, gør op med den model for opkøb af vindmølle-projekter, der tidligere har kendetegnet Greentech.

Den mafiamistænkte Vito Nicastri Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En model, der nu har blandet selskabet ind i en omfattende mafiasag, skriver dagbladet Børsen.

Ifølge Pallavicini skal det nu være slut med at lade lokale developere beholde en andel af det selskab, de er med til at udvikle og siden sælge.

Det var netop problemet, da Greentech købte 85 pct. af det omstridte sicilianske vindparkprojekt Minerva Messina af Milliardærklubben, og lod den sidenhen mafiamistænkte Vito Nicastri beholde sine 15 pct. En ejerandel der nu er beslaglagt af antimafiapolitiet.

Læs også: Milliardærklubben i søndenvind

»Derfor er det godt, at folk som os kommer ind og siger, at et selskab som Greentech kan udvide sig og blive en seriøs spiller med etiske standarder,« siger den italienske storaktionær og nyindsatte adm. direktør.

Han tager afstand fra processen omkring Minerva Messina-projektet.»Vi ville ikke have lavet den samme type udvikling, som Greentech har foretaget tidligere. Vi vil gøre det helt anderledes. Vi går ikke ind med små developere. Vi vil ikke se dem i vores selskab. De skal købes ud med det samme,« siger Pallavicini.