Ny Google-mobilsoftware klarer betalingen

Opdatering af Googles Android-styresystem gør det muligt at betale med mobiltelefonen.

Googles topchef, Eric Schmidt, fremviser den kommende udgave af Android-styresystemet under konferencen Web 2.0 Summit i San Francisco, USA. Dermed bliver mobilbetaling mulig fra en Android-telefon. Foto: Robert Galbraith, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den kommende udgave af Googles Android-software til avancerede mobiltelefoner, som kommer om nogle få uger, vil gøre det muligt at bruge telefonen til at betale med på restauranter og i butikker i stedet for de traditionelle kreditkort.

Med en særlig chip indbygget kan telefonen holdes op mod en særlig betalingsterminal, hvorved man overfører pengene. Googles topchef, Eric Schmidt, viste den kommende udgave af Android-softwaren, internt kaldet »Gingerbread«, på en konference i San Francisco, USA.

»En måde at tænke på det er, at dette kunne erstatte kreditkortet,« sagde han.

Nu bliver det muligt

Google forventer, at masser af virksomheder vil kaste sig over at bruge den nye betalingsmulighed ved at fremstille den nødvendige software. Google selv vil ikke kaste sig ud i det men har med den nye Android gjort det muligt at arbejde med mobilbetaling.

Android er det næstmest anvendte styresystem til avancerede mobiltelefoner efter Nokias Symbian og foran Apples iOS-system, som bl.a. anvendes i iPhone-telefoner.

Mobilbetaling har været kendt i mange år og er blevet brugt i det små, men det ventes for alvor at slå igennem i de kommende år.