Ny Google-direktør får næsten halv mia. kr. i løn

Internetgiganten skifter sin kassemester ud i slutningen af maj.

Googles kommende koncernfinansdirektør Ruth Porat (i midten), som her ses sammen med den tidligere amerikanske nationalbankdirektør Ben Bernanke (til venstre), skifter til en højere løn. Arkivfoto: Chip Somodevilla, Getty Images/AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: CHIP SOMODEVILLA

Næsten en halv milliard kroner vil internetgiganten Google i løbet af de næste år betale sin nye koncernfinansdirektør.

Ruth Porat, som lige er blevet hyret til stillingen fra et tilsvarende job i investeringsbanken Morgan Stanley, tiltræder sit nye job 26. maj. I den store lønsum indgår ifølge nyhedsbureauet Bloomberg en årsløn på 650.000 dollars, fem millioner dollars i engangsbonus og 25 millioner dollars i et aktierelateret program. Ruth Porat vil også få aktier for 40 millioner dollars i løbet af 2016 med udbetaling i 2019.

Sammenlagt udgør beløbet 70 millioner dollars eller 476 millioner kroner.

Hun tjente en million dollars i grundløn hos Morgan Stanley i 2013, viser de officielle indberetninger.

På rygsæktur

Ruth Porat, som er født i 1957, har været hos Morgan Stanley siden januar 2010. Hun afløser Patrick Pichette, som forleden meddelte, at han trækker sig tilbage for at pakke rygsækken om tage på opdagelsesrejser sammen med sin kone.

Patrick Pichette havde i de tre år frem til og med 2013 tjent 62,2 millioner dollars, hvilket er mere end dobbelt så meget som de 29,6 millioner dollars, som Porat tjente hos Morgan Stanley.