Ny funktion på Facebook: Vend tommelfingeren nedad

Om kort tid får verdens største sociale netværk, Facebook, en ny funktion, men den skal ikke bruges til at nedstemme andres indlæg, understreger topchef Mark Zuckerberg.

Den længe efterspurgte mulighed for ikke at synes om noget på Facebook kommer nu. Manipuleret foto: Stephen Lam, Getty Images/AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Facebook er »meget tæt på« at indføre den nedadvendte tommelfinger, som har været efterspurgt konstant, siden »Synes om«-knappen kom til i 2009.

»I hundredvis har spurgt om dette, og i dag er en særlig dag, for i dag er dagen, hvor jeg faktisk kan fortælle, at vi arbejder på det og er meget tæt på at lægge den ud til test,« sagde det sociale netværks stifter og topchef, Mark Zuckerberg, da han tirsdag stillede op til en spørgerunde i hovedkvarteret i Menlo Park i Californien på den amerikanske vestkyst.

Den 31-årige Zuckerberg har tidligere været imod sådan en knap. Han understregede da også, at han ikke ønskede den nedadvendte tommelfinger brugt til at »nedstemme« andres indlæg på verdens største, sociale netværk. Den skal derimod bruges i de situationer, hvor det at klikke på »Synes om« ved »triste« indlæg føles upassende.

Zuckerberg: Ingen skal nedstemmes

»Vi ønsker ikke at gøre Facebook til et forum, hvor folk kan stemme hinandens indlæg op eller ned. Det er ikke den slags fællesskab, vi ønssker at skabe. Ingen ønsker at gå gennem processen med at dele nogle øjeblikke, som var vigtige for én selv i løbet af dagen, og så blive »nedstemt« af andre,« sagde Mark Zuckerberg.

Ifølge ham har det været »overraskende indviklet« at skabe den nye, nedadvendte tommelfinger.

Facebook havde i april-juni 1,49 milliarder månedlige, aktive brugere, 13 procent flere end for et år siden, og en omsætning på 4,04 milliarder dollars. 1,31 af de 1,49 milliarder tilgår Facebook via mobilt udstyr.