Ny fornem hæder til Claus Meyers restaurant i New York

Den danske gourmetkonge Claus Meyers nye restaurant Agern i New York er kommet på avisen, New York Times top 10-liste over de bedste, nye restauranter i den amerikanske storby.

Foto: Jonas Vandall. Claus Meyer fotograferet på Agern - hans amerikanske projekt på Grand Central Station på Manhattan i New York City
Læs mere
Fold sammen

Den ene efter den anden gode anmeldelse til Claus Meyers nye restaurant i New York vælter ind. Senest har New York Times, millionbyens vigtigste madmedie, placeret hans restaurant, Agern, på avisens eksklusive liste over top 10-restauranter i 2016 i New York.

Det er avisens berømte madanmelder Pete Wells, der har sat restauranten på en plads nummer fem på listen. Pete Wells skriver, at den ambitiøse nordiske invasion med entreprenøren Claus Meyer i spidsen har mange facetter. Det er blandt andet en madhal med en restaurant og en dansk hotdog bod på New Yorks hovedbanegård Grand Central Terminal.

New York Times kritiske madanmelder fremhæver Agerns islandske chefkok Gunnar Gislason og hans madkunst. På restauranten kan man f.eks. bestille menyer til 980 kr. eller 1160 kr.

Først fik Claus Meyers nye restaurant, der blev åbnet for godt et halvt år siden, tre ud af fire stjerner af New York Times. Dernæst fik restauranten på Grand Central Terminal en Michelin-stjerne.

»En kæmpe opmuntring og stadig en lille smule ufatteligt,« var Claus Meyers kommentar i Berlingske til de tre stjerner.

Og nu er Agern så kommet på New York Times liste over top 10 restauranter i 2016. Nummer ét er den franske restaurant Le Coucou, ledet af chefkokken Daniel Rose og restauratøren Stephen Starr.