Ny formand for telebranchen

Telia og TDC bytter plads i den danske telebranches forening.

Jurist hos Telia, Lasse Andersen, er ny formand for den danske telebranche. Foto: Telia Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske telebranche har fået ny formand, og det bliver Telia, der sætter sig på posten.

41-årige Lasse Andersen er jurist hos Danmarks tredjestørste teleselskab, Telia, og nu også formand for brancheforeningen Teleindustrien, der samler de danske tele- og internetselskaber. Han er netop blevet valgt på generalforsamlingen.

Lasse Andersen er uddannet cand. jur. og har siden sit første studiejob som postomdeler beskæftiget sig med post- og teleområdet. Han har haft ledende poster i IT- og Telestyrelsen (i dag Erhvervsstyrelsen) og i mobilselskabet Orange, som Telia købte i juli 2004 for 2,4 milliarder kroner. I dag er han chef for Telias juridiske afdeling i Danmark.

Bytter plads med TDC

Teleindustrien, som indtil for nylig lød det tungeknækkende navn Telekommunikationsindustrien i Danmark, arbejder på at give telebranchen stemme i den offentlige debat, der for tiden meget drejer sig om udbygning af ordentlige internetforbindelser og ditto mobildækning, men som også omfatter forbrugerbeskyttelse og større gennemsigtighed på telemarkedet.

Lasse Andersen bor privat i Fløng ved Hedehusene og har to børn på fire og ti år. Fritidsinteresserne omfatter fodbold og vinylplader, sidstnævnte gerne i »metal«-genren.

Lasse Andersen har hidtil været næstformand i Teleindustriens bestyrelse. Den post overtager nu Jesper Gronenberg fra TDC, som tidligere var formand.