Ny fødevareminister vil have »fut« under økologisk omlægning

Økologi skal under lup, mener fødevareminister Dan Jørgensen, der vil indsamle idéer hos landmænd, eksperter og andre interessenter for at fremme økologi yderligere.

Fødevareministeren Dan Jørgensen (S) vil lancere såkaldt servicetjek af regeringens egen indsats på det økologiske område. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fødevareministeren Dan Jørgensen (S) vil lancere såkaldt servicetjek af regeringens egen indsats på det økologiske område. Selv om regeringens »Økologisk Handlingsplan 2020« har en målsætning om, at det økologiske areal skal være fordoblet i 2020, vokser det økologiske areal ikke nok i disse år, lyder det fra fødevareministeren.

»Vi er godt på vej, men skal vi nå målet om fordoblingen, har vi brug for at få helt nye idéer og tilgange på bordet. Jeg har derfor nu gang i et eftersyn af økologiindsatsen og inviterer 200 øko-interessenter til at komme med nye idéer,« siger Dan Jørgensen i en pressemeddelelse.

Ministeren vil finde ud af, hvilke knapper man kan skrue på, for at få sat endnu mere fut under den økologiske omlægning, og vil gennemføre interview med en lang række centrale aktører på økologiområdet.

»Jeg ser meget frem til, sammen med erhvervet og andre gode kræfter, at se på vores økologi-indsats med friske øjne. Hvilken rolle kan forskningen spille i forhold til økologien? Kan vi gøre noget for at fremme uddannelsen af økologiske landmænd? Kan vi opfinde nye veje for økologiens vej fra jord til bord? Hvordan får vi sat endnu mere fart på eksporten af økologi? Det er sådan nogle spørgsmål, som det vil være spændende at få vendt,« siger Dan Jørgensen.

De indsamlede idéer og data skal munde ud i en rapport med anbefalinger til fremtidens økologi og samtidig revidere »Økologisk Handlingsplan 2020«, lyder det fra Fødevareministeriet.