Ny FDA-chef vil ikke træde på speederen

Det er ikke tid til at speede op for godkendelsesprocessen, så medicinalselskaberne hurtigere får svar på, om deres markedsføringsansøgninger for ny medicin kan godkendes eller ej.

Foto: GARY CAMERON.
Læs mere
Fold sammen

Det siger den nyudnævnte direktør for den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, Robert Califf, i et telefoninterview med Bloomberg News.

Det amerikanske Senat stemte onsdag for at godkende præsident Barack Obamas nominerede til øverste chef for lægemiddelstyrelsen. Califf havde siden januar 2015 haft titel af vicekommissær i FDA, og før det var han direktør for universitetet Dukes kliniske forskningsinstitut.

Udnævnelsen kommer ifølge Bloomberg News på et tidspunkt, hvor nogle medlemmer af Kongressen har kritiseret FDA for at være for træg, når det kommer til godkendelsen af nye lægemidler. Det er dog ikke en kritik, som vækker gehør hos Califf.

- Vi er hurtigere end Europa, og at være først til markedet er primært et amerikansk fænomen. Jeg tror ikke, at tidsplanerne er det rette sted at fokusere lige nu, siger han i et telefon-interview med Bloomberg News.