Ny EU-kommissær støtter nye aktionærrettigheder

De danske virksomheder får ingen hjælp at hente fra ny kommissær, der står fast på at indføre nye rettigheder for mindretalsaktionærer.

EU-kommissær for retslige anliggender, forbrugere og ligestilling, Věra Jourová, fastslår, at der behov for at ændre de nuværende regler. Fold sammen
Læs mere
Foto: JOHN THYS

Mens den danske regering arbejder for, at det nye direktiv om aktionærrettigheder bliver skrottet, er dagsordenen en helt anden hos den nye EU-kommissær for retslige anliggender, forbrugere og ligestilling, Věra Jourová.

Hun har overtaget ansvarsområdet efter den tidligere kommissær for det indre marked, Michel Barnier, der i april fremsatte det omdiskuterede forslag. Og ligesom den tidligere kommissær fastslår Věra Jourová, at der behov for at ændre de nuværende regler.

»Kommissionen støtter forslaget om at revidere direktivet om aktionærrettigheder og er engageret i de igangværende interinstitutionelle forhandlinger med Rådet og Europa-Parlamentet med henblik på at nå frem til et positivt resultat,« siger kommissæren til Berlingske.Věra Jourová understreger, at hun derfor vil arbejde for at forbedre gennemsigtigheden i de europæiske selskaber, så aktionærerne får lettere ved at udøve deres rettigheder.

»Den nuværende økonomiske kultur er i stigende grad præget af kortsigtet tendenser. Det er derfor afgørende for Kommissionen at fremme en mere bæredygtig og ansvarlig tilgang til aktionærrettigheder for at sikre, at langsigtede perspektiver er muligt for aktionærerne. Dette gælder især for institutionelle investorer, såsom pensionskasser og livsforsikringsselskaber,« siger Věra Jourová.