Ny ejer garanterer nøglerolle til Cheminova

Topchefen i amerikanske Food Machinery Corporation (FMC) fastslår, at selskabet ikke har købt danske Cheminova for at lukke virksomheden ned.

Foto: Henning Bagger. Aktionærer i Cheminova vil have forklaring på fabrikkens aktiviteter i Indien efter DR TV-dokumentar. Cheminova, Harboøre Tange.
Læs mere
Fold sammen

Industriklenodiet skal derimod spille en hovedrolle i at styrke FMC's globale position. Desuden skal der laves besparelser via en fælles salgsorganisation samt back office-funktioner.

Det skriver Dagbladet Børsen.

- Cheminova giver os adgang til markeder og nye produkter, vi ikke havde adgang til tidligere. Cheminova gør os langt større på markeder som Indien og Australien. Men også i Brasilien vil vi opnå en milliardforretning tilsammen. Så alt i alt får vi et større, globalt fodaftryk, siger FMC's koncernchef Pierre Brondeau i sit første interview siden overtagelsen.

Insektmidler og ukrudtsmidler til afgrøder som bomuld, sukkerrør og sojabønner udgør kernen i FMC's forretning. Cheminova står tilgengæld særligt stærkt, når det gælder svampemidler. Tilsammen kan de tilbyde kunderne én samlet løsning. FMC har en omsætning på 20 mia. kr., hvilket er tre gange så meget som Cheminova.