Ny efterforskning af bankers valutamanipulation

De britiske myndigheder ventes i denne uge at offentliggøre, at man starter efterforskning af påstået manipulation med valutamarkedet, hvilket kan betyde yderligere millionbøder til landets største banker for handlinger under og efter finanskrisen.

Barclays er en af de banker, der er under gevaldigt pres fra the Financial Conduct Authority. Fold sammen
Læs mere
Foto: AHMED JADALLAH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Repræsentanter fra banksektoren frygter, at undersøgelsen kommer til at afsløre et endnu større underliggende problem i sektoren, end undersøgelserne i forbindelse med Libor-skandalen gjorde.

Det skriver The Telegraph.

Storbritanniens øverste myndighed for regulering af den finansielle sektor, the Financial Conduct Authority, indledte i oktober sidste år en undersøgelse af det globale marked for valutahandel, og i marts valgte den engelske centralbank en uafhængig advokat til at vurdere, hvorvidt bankerne var involveret i manipulering af markedet fra 2005 til 2013. 

Myndighederne har dog endnu ikke sat en dato for begyndelsen af de strafferetslige undersøgelserne, der ventes at fokusere på, om de enkelte ansatte kunne profitere på at manipulere med valutapriserne i London, hvor mere end 40 pct. af verdens valutahandel finder sted.

- Jeg har på fornemmelsen, at det her vil vise sig at være Libor-skandalen om igen. Forskellen er, at vi denne gang ikke har forholdt os passive og benægtet, hvad der er foregået. Vi har foretaget undersøgelserne sammen med myndighederne, siger administrerende direktør i Royal Bank of Scotland, Ross McEwans, ifølge The Telegraph. RBS er tidligere blevet tildelt et bøde på 358 mio. pund af myndighederne for medvirken til manipulering af Libor-renten.

De fire største britiske banker Lloyds, Barclays, HSBC og RBS er desuden alle under pres fra Konkurrence- og Markedsmyndighederne, der ventes at begynde en gennemgribende undersøgelse af konkurrenceforholdene i banksektoren på fredag.