Ny DSB-chef: Behagelig og lidt kedelig

Flemming Jensen går for at være en smule kedelig. Men det er især ordene ordentlig og dygtig, som medarbejdere og kolleger sætter på den snart forhenværende SAS-direktør.

Dygtig, behagelig og en smule kedelig. Sådan lyder nogle af de ord, som medarbejdere og tidligere chefer sætter på den nye topchef i DSB, Flemming Jensen. Nu rykker han fra laget lige under toppen af SAS til fremover at skulle stå i spidsen for en af Danmarks mest eksponerede virksomheder. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dygtig, behagelig og en smule kedelig. Sådan lyder nogle af de ord, som medarbejdere og tidligere chefer sætter på den nye topchef i DSB, Flemming Jensen. Nu rykker han fra laget lige under toppen af SAS til fremover at skulle stå i spidsen for en af Danmarks mest eksponerede virksomheder.

Den tidligere pilot forlader det skrantede flyselskab og tager over i DSB, efter at den tidligere topchef Jesper Lok overraskende stoppede for to måneder siden. Lok holder endeligt i december, og derefter tager Flemming Jensen over i maj 2015.

»Han er dygtig, behagelig og meget pligtopfyldende. Han kender overenskomster forfra og bagfra og vil være i stand til at forstå DSB. Han er et oplagt valg, og det er fantastisk for DSB at få Flemmig Jensen,« siger Jørgen Lindegaard, der selv tidligere var øverste chef for SAS.

Flemming Jensens erfaring fra SAS skal være med til at skabe ro i DSB. Og set fra DSB-formand Peter Schützes stol er han forhåbentligt den langsigtede løsning på en post, som ellers har budt på et utal af udskiftninger i de senere år. Flemming Jensen bliver den syvende leder af DSB siden 2002.

Flemming Jensen har været i SAS siden 1989, hvor han blev ansat som pilot og siden chefpilot. 20 år senere - i 2009 - lagde han pilotkasketten på hylden for i stedet at lade sig udnævne til landechef og administrerende direktør for Scandinavian Ground Services Danmark. Han har siden 2011 været del af den øverste ledelse i i SAS-koncernen.

Blandt medarbejdere og andre samarbejdspartnere går det igen, at Flemming Jensen bliver betegnet som seriøs, grundig og dygtig. Selv blandt de krigeriske fagforeninger i SAS går Flemming Jensen for at være en leder, der holder ord og er til at stole på.

Den nye topchef siger selv, at han, at han ser frem til at sætte sig i spidsen for et i dag langt sundere DSB, som de senere år har gennemgået store forandringer, og i dag er en virksomhed med en sund økonomi og med et fokus på det, der betyder noget for kunderne.

»Der er skabt en ny og tydelig strategi for selskabet, og jeg glæder mig til sammen med alle kollegerne i DSB at komme i gang med opgaven,« hedder det fra Flemming Jensen.

Flemming Jensen er medlem af forretningsudvalget og hovedbestyrelsen i Dansk Industri og medlem af bestyrelsen i Industriens Arbejdsgivere i København (IAK). Flemming Jensens uddannelsesmæssige baggrund er pilot i Det Danske Flyvevåben.

Hvordan Flemming Jensen fejre udnævnelsen er uklart. Men det er tænkeligt, at der sker i ro og fred med hans kone på bopælen i Haslev.