Ny DR-chef vækker undren på Vestkysten

Mens DRs nye programdirektør Mette Bock får positive ord med på vejen fra ledelseseksperterne, undrer man sig over valget på JydskeVestkysten. Her var Mette Bock en omstridt chef, der efter et mislykket telefonbogsprojekt efterlod virksomheden i økonomiske problemer.

”Hun efterlod Syddanske Medier i dyb økonomisk krise, og det undrer mig, at der ikke er nogen, der kigger på, hvad der skete hernede,” siger tillidsmand på Syddanske Medier, Steffen Lilmoes.

Det mislykkede forsøg på at udgive telefonbøger kostede Syddanske Medier i omegnen af 26 mio. kroner. Mette Bock har desuden stået bag distributionsselskabet Dansk Avisomdeling, som Syddanske Medier ejer i samarbejde med JP/Politikens Hus. Et selskab der giver dundrende underskud. Tidligere TV 2-direktør Peter Parbo overtog midlertidigt jobbet som direktør for Syddanske Medier efter Mette Bock og iværksatte en omfattende spareplan for at forbedre de økonomiske resultater.

”I de fem år Mette Bock var på Jydske Vestkysten, genererede hun ikke én krone i overskud. Hun er en dygtig leder, hvis alt går efter hendes hoved. Hun er ikke god til at lytte,” siger Steffen Lilmoes.

En journalist på JydskeVestkysten skulle angiveligt i forbindelse med en faglig konflikt have udtalt: "Jeg havde tænkt mig at bede dig om at blive fyret, men jeg har ændret holdning. Jeg bliver på avisen, til du er væk. Det, du gør, viser så meget tegn på sindssyge, at jeg glæder mig til den dag, du er væk." Efterfølgende blev journalisten bortvist, og en voldgiftssag er nu faldet ud til Mette Bocks fordel.

Læs portræt af Mette Bock i Berlingske Tidende 12. december.