Ny Danske Bank-direktør: Vi når det ambitiøse mål

Danske Banks nye administrerende direktør Thomas F. Borgen er sikker på, at banken kan nå det ambitiøse strategi-mål om at give aktionærerne et afkast på 12 procent i 2015. Målet er ellers erklæret urealistisk af analytikere.

Thomas Borgen, ny ordførende direktør i Danske Bank. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares
   

Det er mand med tro på sig selv og sin organisation, der i dag er blevet udnævnt til ny administrerende direktør i Danske Bank, efter at ordførende direktør Eivind Kolding er blevet fyret.

Således erklærer Thomas F. Borgen i sin første kommentar efter forfremmelsen, at han ser frem til at arbejde med den lagte strategi, og at han er sikker på, at Danske Bank når målet om en egenkapitalforrentning på 12 pct. i 2015.

»Jeg glæder mig til at overtage stafetten og fortsætte implementeringen af vores strategi, som bestyrelsen og direktionen er helt enige om, er den rigtige. Det er en stor opgave at nå vores ambitiøse mål, men jeg er ikke i tvivl om, at jeg, den øvrige ledelse og vores dygtige medarbejdere kan sørge for, at vi kommer i mål,« siger Thomas F. Borgen.

Målet er ellers blevet skudt ned af diverse analytikere og eksperter, der kalder målet for urealistisk at nå. Senest har den nu fyrede direktør Eivind Kolding over for Berlingske Business sået tvivl om, hvorvidt banken kan nå målet. Det skyldes, at banken havde som forudsætning, at renteniveauet skal stige. Og indtil videre er det ikke helt steget som forventet.

Danske Bank er da også langt fra de tocifrede egenkapitalforrentninger, som de store konkurrenter i Sverige leverer for tiden. Således havde Danske Bank ved seneste årsregnskab en egenkapitalforrentning på blot 3,6 procent.

Thomas Borgen slår i øvrigt fast, at vejen til målet er tilfredse kunder. Derfor vil han have stort fokus på netop kunderne og rådgivningen til dem.

»Den sikreste vej til langsigtet lønsomhed er tilfredse kunder. Strategien ligger derfor helt fast: Vi skal have kunderne i fokus og tilbyde dem den bedste rådgivning. Samtidig skal indtjeningen forbedres. Det er fortsat vores mål, og det er det, jeg vil have fokus på,« siger Thomas Borgen.

Danske Bank har i forbindelse med indførelsen af det nye kundeprogram lidt et knæk i tilliden hos kunderne, da der er blevet indført en række gebyrer, mens kassebetjening og hele filialer er lukket ned mange steder.

Om det har været en god beslutning set på bundlinjen, vil vise sig, men Thomas Borgen har ganske sikkert et tillidsforhold at rette op på i forhold til mange Danske Bank-kunder.