Ny dansk taxigigant på vej

Fra nytår går to af landets største taxiselskaber sammen. Det ny selskab bliver landsdækkende med 1.500 vogne.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: CHRISTIAN BRUNA

En ny taxilov med færre restriktioner er på vej, og det får nu to af landets største taxiselskaber til at slå pjalterne sammen.  Det er 4X48 TaxiNord, som går sammen med Dan Taxi.

Det nye selskab bliver landsdækkende med 1.500 vogne og får en samlet omsætning på knap to mia. kr.
I en pressemeddelelse skriver de to selskaber, at det er ikke en tilfældighed, at sammenlægningen gennemføres på nuværende tidspunkt.

»En moderniseret taxilovgivning er på trapperne, og den forventes at fjerne mange af de restriktioner, der hidtil har forhindret branchen i at udvikle sig.  Loven åbner mulighed for at udvikle sig fra at være en forening til at blive en forretning,« hedder det i pressemeddelelsen.

»Vi lægger os sammen baseret på en meget klar og tydelig strategisk/offensiv beslutning, og på en vurdering af fremtidens taximarked, konkurrencesituation og kundebehov,« siger Carsten Aastrup, der er adm. direktør for 4X48 TaxiNord og samtidig den kommende chef for det nye sammenbragte selskab.

»Efter vedtagelse af en ny taxilov vil vores markedsposition som det ubestridt stærkeste selskab i landet være yderligere styrket,« siger Carsten Aastrup.