Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
"Vi anser Merck for at være den helt ideelle partner til at videreudvikle Sym004, da de allerede har et antistofbaseret lægemiddel på markedet til behandling af samme type kræftformer. De er således særdeles kvalificerede til at udvikle og kommercialisere Sym004," skriver Kirsten Drejer, adm. direktør for Symphogen i en pressemeddelelse.
"Denne aftale underbygger det betydelige kommercielle potentiale der eksisterer for antistofbaserede lægemidler til behandling af kræft."
Symphogen står til en her-og-nu betaling af Merck på 150 mio. kroner og står derefter til at modtage milliarder i milepælsbetalinger. De kan få op mod 1,6 milliarder kroner i kliniske milepælsbetalinger og yderligere 1,9 milliarder kroner i salgsrelaterede milepælsbetalinger, hvis lægemiddelkandidaten i sidste ende kommer på markedet.
"Sym004 styrker vores portefølje af produkter i tidlig udvikling og er et produkt som tilsyneladende har en helt ny virkningsmekanisme og har dermed potentiale til at blive et vigtigt aktiv i vores allrede succesrige Erbitux-franchise," lyder det fra Susan Jane Herbert, chef for afdelingen Global Business Development and Strategy hos Merck Serono i pressemeddelelsen.
"Dette samarbejde afspejler endnu en gang vores dedikerede indsats i bekæmpelsen af kræft og vores engagement i at udvikle nye behandlingsmuligheder til patienter."
Merck Serono er det tyske selskabs biofarmaceutiske afdeling. Afdelingen sælger lægemidler i 150 lande og forsker, udvikler og fremstiller ligeledes lægemidler til behandling af alvorlige sygdomme.
Aftalen mellem det danske biotekselskab og tyske Merck KGaA kommer oven på sidste uges milliardaftale mellem Genmab og amerikanske Johnson & Johnson - en anden international gigant inden for medicinalbranchen. Også her var det et kræftmiddel, som Johnson & Johnson fik licens til at udvikle.
Symphogen forsker i udvikling af lægemidler til behandling af blandt andet kræft. Biotekselskabet startede op i 2000 og har base i København, hvor de beskæftiger omkring 90 medarbejdere.
Det danske biotekselskab har adskillige store investorer fra både ind- og udland. De største af dem er Novo A/S, Sunstone Capital, PKA, LD Pensions, amerikanske Essex Woodlands Health Ventures og hollandske Gilde.