Ny dansk kapitalfond vil rejse 370 mio. kr. på børsen

Deltaq, der er en nystiftet kapitalfond, har søgt om optagelse til notering på OMX Den Nordiske Børs København og planlægger i den forbindelse at rejse op til 370 mio. kr. til investering i mindre og mellemstore danske virksomheder i forbindelse med generations- og ejerskifter, oplyser fonden.

Den fornylig afgåede bestyrelsesformand i Lundbeck, Flemming Lindeløv, står bag den nystiftede kapitalfond Deltaq. Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Juhl
"Dermed får alle nu for første gang mulighed for at investere direkte i et dansk selskab, der er indrettet og arbejder som en kapitalfond. Banker, institutionelle investorer og selskabets ledelse har allerede investeret 225 mio. i Deltaq," skriver fonden.

Deltaqs investeringer planlægges og gennemføres af Deltaq Management sammen med en investeringskomité. I dagligdagen kommer Deltaq Management til at fungere som direktionen i Deltaq, der derudover som alle andre selskaber har en almindelig bestyrelse.

Deltaq har nu en selskabskapital på ca. 225 mio. kr., og efter børsnoteringen vil Deltaq ved fuldtegning have en selskabskapital på op til 600 mio.kr.

Bestyrelsen, investeringskomitéen og Deltaqs managementselskab har tilsammen tegnet aktier for 7,3 mio. kr. Den resterende del af kapitalen er tegnet af to institutionelle investorer - Købstædernes Forsikring og Finanssektorens Pensionskasse - samt 11 lokalbanker: Vestjysk Bank, Skjern Bank, Den Jyske Sparekasse, Skælskør Bank, Max Bank, Århus Lokalbank, Lokalbanken i Nordsjælland, Østjydsk Bank, Sparekassen Østjylland, Sparekassen Farsø og Sparekassen Vendsyssel.

Deltaq venter at offentliggøre børsprospekt og øvrige vilkår forbundet med tegning af nye aktier primo september 2007.

Målsætningen for Selskabet er at skabe et attraktivt afkast til investorerne gennem investeringer i, udvikling og senere afhændelse af mindre og mellemstore danske virksomheder. Det er Deltaqs strategi, at foretage majoritetsinvesteringer primært i danske industrivirksomheder med en omsætning på mellem 50 - 250 mio. kr.

Bestyrelsen består af: Flemming Lindeløv, formand, professionelt bestyrelsesmedlem og tidligere direktør for bl.a. Carlsberg og bestyrelseformand i Lundbeck. Bruno Riis-Nielsen, næstformand, adm. direktør Lokalbanken i Nordsjælland John Korsø Jensen, advokat og partner i advokatfirmaet Mazanti-Andersen, Korsø Jensen & Partnere, Lars Funder, tidligere adm. direktør i Dandy og Mogens N. Skov, adm. direktør i Købstædernes Forsikring.

Investeringskomitéen består af:

Erik Højsholt, Formand, bl.a. tidligere koncernchef i Aarhus Oliefabrik og nuværende bestyrelsesmedlem i Royal Unibrew, Sven Riskær, tidligere direktør for Investeringsfonden for Vækstmarkeder, Per Hornung Pedersen, adm. direktør for Suzlon Energy, Kaj Juul-Pedersen, tidligere direktør i L.M. Ericsson og Telia Henrik Westergaard, adm. direktør i Sparekassen Østjylland.

Managementselskabet ejes og ledes af: Adm. direktør Jesper Lacoppidan og økonomidirektør Dennis Willer.

(RB-Børsen)