Ny Coop-strategi koster Kvickly-chefen jobbet

Coops administrerende direktør, Peter Høgsted, har fremlagt sin strategi for organisationen, og Kvicklys direktør er med de nye planer stået af dagligvarekoncernens vogn.

Peter Høgsteds nye strategi faldt ikke i Kvickly-direktør, Jesper Fauerholdts, smag, og Fauerholdt forlader efter fire år Kvickly.   Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kvickly-direktør, Jesper Fauerholdt, er ikke med på den vej, Coops administrerende direktør, Peter Høgsted, har lagt for Coop. Uenighederne mellem Fauerholdt og Høgsted var simpelthen for store til at fortsætte samarbejdet.

»Vi har besluttet at gå hver til sit, fordi vi ikke kunne blive enige om, hvordan vi så fremtiden for Coop og dermed for Kvickly,« siger Peter Høgsted.

Peter Høgsted tiltrådte stillingen som administrerende direktør i Coop, efter Jesper Lien blev fyret i august. Den nye direktør sagde i oktober til Berlingske Business, at han »som direktør for virksomheden står for at ansætte og afskedige.«

Den tidligere IKEA-mand er kendt for at have en intuitiv ledelsesstil og er ikke bange for at ruske op i tingene. Det gjorde han blandt andet hos IKEA, da han hævede månedslønnen til kasseassistenter med 4-5.000 kroner.

Peter Høgsted sagde til Berlingske Business i forbindelse med sin ansættelse i Coop, at han ville bruge de første to måneder som administrerende direktør til at lære virksomheden at kende og lægge strategien for Coop, og det er på baggrund af den strategi, at manden i spidsen af Kvickly, er stoppet.

»Jeg er ikke kendt for at afskedige folk i tide og utide, men engang imellem træffer man et valg på begge sider om at skilles, fordi man ikke kan se en fælles fremtid, og det er det, der er sket i den her situation,« siger Peter Høgsted og understreger, at der skal være plads til uenigheder i en organisation.

»Nogle gange ser man for forskelligt på det, og så er det bedst, man går hver til sit,« fortsætter direktøren, som lover, at han inden for de næste par uger vil dele sine fremtidsplaner med offentligheden.

Den afgående direktør ønsker ikke at uddybe uenighederne på ledelsesgangen, men han bekræfter, at han er uenig i de tanker og idéer, han er blevet præsenteret for i forbindelse med Peter Høgsteds større strategi for koncernen.

»Jeg ser ikke den fremtidige strategi på helt samme måde som Peter Høgsted gør, og derfor er jeg fratrådt,« siger Jesper Fauerholdt og tilføjer, at han er klar til nye udfordringer.

»Nu skal jeg ud og finde en anden spændende udfordring, som kan give mig både nogle ledelsesmæssige udfordring og faglige udfordringer, jeg kan give mig i kast med,« siger han.