Ny chikaneafgift skal bremse domænesnyltere

Domænefusk. Det koster nu penge, hvis en domænesnylter vil klage over suspendering af domæne.

Nye regler strammer nu grebet om de personer eller virksomheder, der spekulerer i domænenavne.

Fra 1. november er det ikke længere gratis for de såkaldte domænesnyltere at klage over en suspendering. Dermed styrkes virksomhederne i kampen mod de berygtede domænesnyltere.

- Det skal ikke være for nemt for domænesnylterne at klage. Vi vil kværulanter til livs, forklarer formanden for Dansk Internet Forum (DIFO), professor, dr.jur. Mads Bryde Andersen.

Det er netop DIFO, der står bag reglerne for suspendering af domænenavne, som trådte i kraft tidligere på året. Reglerne er skabt til at komme den bevidste spekulerende i domænenavne, der kan forveksles med kendte virksomheders navne.

DIFO har på baggrund af 209 klager indtil videre suspenderet 110 domæner, der har kunne karakteriseres som domænesnylteres værk. Det har i den forbindelse hidtil været muligt for domænesnylterne at gå til det uafhængige Klagenævn for Domænenavne. Det kan de stadig, men nu skal der betales klagegebyr i sagerne.

Principiel sag- Det er egentligt helt principielt. Det koster os mange penge, når en klage går i Klagenævnet. Ved at lægge et gebyr skaber vi en naturlig bremse for useriøse henvendelser. Har klageren en sag, hvor vedkommende virkelig føler sig krænket, er 500 kr. ikke et væsentligt beløb, siger Mads Bryde Andersen.

Prisen for at indgive en klage bliver den samme som for andre klager, dvs. 500 kr. for virksomheder og 150 kr. for private. Der vil være en tilbagebetaling af gebyret, hvis klager får medhold.

Reglerne gælder kun for klager over suspendering. Det er stadig helt gratis at klage om en domænesnylter.